News

Caz șocant în Botoșani. Fetiță de 2 ani, bătută de educatoarea unei creșe. Ce i-a spus micuța mamei

A fost demarată o anchetă de amploare la o creșă din Botoșani, acolo unde o fetiță de doi ani a fost agresată de educatoare.
30.07.2023 | 11:27
Caz socant in Botosani Fetita de 2 ani batuta de educatoarea unei crese Ce ia spus micuta mamei
Caz șocant în Botoșani. Fetiță de 2 ani, bătută de educatoare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Caz șocant în Botoșani, acolo unde o fetiță de doar doi ani a fost bătută de educatoarea unei creșe. A fost demarate cercetări de amploare, atât de polițiști, cât și de Inspectoratul Școlar.

Caz șocant în Botoșani. O fetiță a fost bătută de educatoare

Chinul la care era supusă copila a ieșit la iveală după ce mama acesteia a observat că fetița și-a schimbat comportamentul. Văzând că este din ce în ce mai tristă, părintele a încercat să afle ce o supără pe copilă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, micuța i-a spus mamei că doamna educatoare o bate. Se pare că fetița era agresată zilnic, potrivit Observator News. În această situație s-ar afla mai mulți copii din grupa micuței.

Mama fetiței de doi ani a mers la poliție și a depus plângere. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă, fiind desfășurate cercetări în acest caz. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Botoşani a demarat o anchetă.

ADVERTISEMENT

„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor ar fi fost agresat fizic la o creşă din municipiul Botoşani. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, urmând să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările în care s-ar fi produs fapta.”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au dispus constituirea unei comisii disciplinare. Urmează să se stabilească în ce împrejurări aveau loc agresiunile, iar femeia să fie trasă la răspundere pentru faptele sale.

ADVERTISEMENT

Educatoare din Pitești, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a bătut doi copii

Un alt caz revoltător a avut loc la o creșă din cartierul Trivale, din municipiul Pitești. O educatoare a agresat doi copii, strângând de gât o fetiță și lovind un băiețel. Faptele s-au produs în aprilie 2022, iar acum femeia a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

Unul dintre copii a fost lovit atât de tare, încât i-a provocat leziuni ce au dus la o sângerare la nivelul nasului. „În calitate de educator puericultor în cadrul Creşei nr. 6 Trivale, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în ziua de 20.04.2022, a trântit-o cu fundul de o oliţă din plastic, de aşa natură încât a fost spartă oliţa din plastic, pe persoana în vârstă de 3 ani şi 4 luni, provocându-i acesteia o vânătaie în proximitatea zonei intime, iar la data de 04.05.2022 a strâns-o cu mâna de zona gâtului pe minoră, provocându-i suferinţe fizice”, se arată în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

În urma faptelor sale, educatoarea a fost condamnată la 1 an și 9 luni de închisoare pentru de purtare abuzivă, faptă comisă în aprilie 2022 și la 2 ani și 5 luni închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată, fapte care au avut loc în perioada 2 aprilie și 4 mai 2022.

 

ADVERTISEMENT