News

Bebelușul de 8 luni din Marea Britanie a murit după ce instanța a decis deconectarea de la aparate. ”I-au luat trupul, dar nu-i vor lua sufletul”

Luni dimineața, bebelușul de 8 luni din Marea Britanie a murit, după ce instanța a decis deconectarea de la aparate. Părinții lui Indi Gregory sunt revoltați.
13.11.2023 | 11:52
Bebelusul de 8 luni din Marea Britanie a murit dupa ce instanta a decis deconectarea de la aparate Iau luat trupul dar nui vor lua sufletul
Părinții bebelușului de 8 luni din Marea Britanie, revoltați după ce instanța a decis deconectarea de la aparate. Sursa foto: X
ADVERTISEMENT

Final tragic pentru bebelușul de 8 luni din Marea Britanie. Micuța Indi Gregory a murit, luni dimineață, la scurt timp după ce instanța de judecată din Londra a decis deconectarea de la aparate

Indi Gregory, bebelușul de 8 luni din Marea Britanie, a murit. S-a întâmplat după ce instanța a decis deconectarea de la aparate

Cazul bebelușului de 8 luni din Marea Britanie aflat de o lungă perioadă în stare critică la spital a avut un final tragic. În urmă cu câteva ore, fetița a murit după ce justiția britanică a decis să fie deconectată de la aparate, în ciuda încercărilor părinților de a o muta la un spital din Vatican.

ADVERTISEMENT

Indi Gregory suferea de o afecțiune mitocondrială incurabilă. Medicii britanici au spus că nu pot face mai mult pentru ea. În toată această perioadă, părinții micuței, Dean Gregory și Claire Staniforth, au sperat la un miracol.

Ei și-au dorit ca specialiști să o trateze în continuare, dar au pierdut lupta la Înalta Curte și la Curtea de Apel din Londra. Îngrijirea fetiței ”a fost întreruptă în urma deciziei Curții de Apel de vineri”, a anunțat, duminică, grupul Christian Concern, care a sprijinit cuplul.

ADVERTISEMENT

Încă de luna trecută, părinții bebelușului au început un demers în justiție prin care au încercat menținerea fetiței conectată la aparate şi transferul la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului, de la Roma.

În replică, medicii de la spitalul Nottingham au declarat că fetiţa avea dureri şi suferințe semnificative, astfel încât o continuare a tratamentului nu era justificată. Vineri, instanţa britanică le-a dat dreptate, ultima hotărâre fiind definitivă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, sâmbătă, 12 noiembrie, bebelușul a fost mutat de la spitalul din Nottingham, în centrul Angliei. Aici fost deconectat de la aparate. Din păcate, fără acest suport, micuța nu a rezistat.

Tatăl micuței Indi Gregory: ”I-au luat trupul, dar nu-i vor lua sufletul”

Indi Gregory a murit luni, la ora locală 01:45 (3:45 ora României), a anunțat Dean Gregory, tatăl ei, într-un comunicat emis de organizația Christian Concern. Bărbatul a mai spus că atât el, cât şi mama bebeluşului, Claire, se simt “furioşi, îndureraţi şi ruşinaţi“.

ADVERTISEMENT

NHS (n.r. sistemul medical din Marea Britanie) și instanțele de judecată nu numai că i-au luat șansa de a trăi o viață mai lungă, dar i-au luat și demnitatea lui Indi de a muri în casa familiei de care aparținea.

Au reușit să ia trupul și demnitatea lui Indi, dar nu-i pot lua niciodată sufletul. Au încercat să scape de Indi fără ca nimeni să știe, dar ne-am asigurat că va fi amintită pentru totdeauna. Știam că este specială din ziua în care s-a născut”, a spus părintele îndurerat, conform The Guardian.

Reamintim că, într-un efort disperat de a o salva pe micuță, săptămâna trecută, guvernul italian i-a acordat cetăţenia italiană. A fost o încercare menită să împiedice deconectarea ei de la aparate şi să permită transferul în Italia.

”Am făcut tot ce am putut, tot ce a fost posibil. Din păcate, nu a fost suficient”, a scris premierul italian Giorgia Meloni pe platforma de socializare X (fostă Twitter).

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink