Fotbal intern

Becali l-a supărat pe Nedelcu. De ce vrea să plece de la FCSB

07.05.2018 | 20:12
Becali la suparat pe Nedelcu De ce vrea sa plece de la FCSB
ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu este foarte supărat și vrea să plece de la FCSB. Adus de Gigi Becali la începutul lui august 2017 cu surle și tobe, în stilul caractersitic al „fostului” patron de la FCSB, findașul de 21 de ani (împliniți pe 16 februarie), era văzut de acesta mai bun decât catalanul Gerard Pique: „Nedelcu nu poate fi mijlocaș central mai bun decât Casemiro, dar poate fi fundaș central mai bun ca Pique. Nedelcu și cu Bălașa vor fi titulari în centrul apărării naționalei”.

Centru defensivei „roș-albastre” părea sigurat, cuplul amintit, Nedelcu – Bălașa părând să nu aibă contracandidați. Numai că FCSB i-a mai adus pe sârbul Bogdan Palnic (sfârșitul lui august 2017) și pe Valerică Găman (ianuarie 2018) și concurența pe post a crescut exponențial. Dragoș Nedelcu a jucat constant în toamnă, a început bine și anul 2018, dar în ultimul timp situația s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Becali l-a supărat pe Nedelcu. De ce vrea să plece de la FCSB

Ultimele 4 etape Dragoș Nedelcu a fost rezervă și n-a jucat niciun minut. Ultima sa apariție pe gazon a fost, coincidență, meciul din turul play-off-ului cu CSM Poli Iași (1-0 pentru „roș-albaștri” pe „Arena Națională” în 1 aprilie). A fost titular, înlocuit în minutul 80 cu Filipe Teixeira. De atunci nu a mai fost utilizat niciun minut. Iar intenția lui Gigi Becali de a-l tarnsfera pe „ieșeanul” de conjunctură Kemer Qaka (este, iarăși, doar o coincidență cp FCSB joacă luni, 7 mai, ora 20:45, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro., chiar cu CSM Poli Iași), mijlocaș la închodere, alt post pe care poate juca foarte bine Nedelcu, l-a marcat psihic pe acesta foarte puternic.

Face spectacol la antrenamente, dar la meciuri… e altcineva!

Rezultatul acestor frustrări este că Dragoș Nedelcu este cu moralul la pământ, în ciuda faptului că antrenorul Nicolae Dică vorbește foarte mult cu el și îl încurajează, mai ales că la antrenamente Nedelcu „face spectacol”, cum se spune în peluză. În sensul bun, adică intuiește foarte bine fazele, recuperează o mulțime de mingii, iuțește jocul cu pase din prima, e mereu cu capul sus (vă amintiți ținuta lui Miodrag Belodedici pe teren?), „așează” bine jocul, dar la meciuri… e altcineva!

ADVERTISEMENT

Vrea să plece ca să aibe meciuri în picioare să poată să „crească”

FANATIK.RO a aflat că, sătul până-n gât să frece banca de rezerve, Dragoș Nedelcu i-a spus lui Nicolae Dică într-una dintre discuțiile cu cărțile pe față că paote ar fi mai bine să fie lăsat să plece sau măcar împrumutat la altă echipă unde ar avea mai multe șanse să joace meci de meci pentru că e tânăr și are nevoie de cât mai multe minute pe gazon, doar așa poate să „crească” și să spere la mai mult, la echipa națională, la un transfer „afară”. „Nic” i-a spus să-și vadă de antrenamente cu aceeași seriozitate, determinare și responsabilitate ca până acum, că-i va veni rândul să joace, dar Nedelcu este într-o „groapă” psihică, îi este greu să se mobilizeze, fiind cu moralul nu la pământ, ci în… subteran!

„Nedelcu nu poate fi mijlocaș central mai bun decât Casemiro, dar poate fi fundaș central mai bun ca Pique. Nedelcu și cu Bălașa vor fi titulari în centrul apărării naționalei” – Gigi Becali pe 9 august 2017

ADVERTISEMENT

„Nedelcu îmi place, dar ca mijlocaş. Niciodată nu îl văd ca fundaş. Nedelcu cred că e un fel de Busquets al nostru” – Ioan Timofte

50 de milioane de euro este clauza de transfer pe care i-a stabilit-o Gigi Becali lui Dragoș Nedelcu

31 de meciuri în toate competițiile a jucat Dragoș Nedelcu pentru FCSB din august 2017 până acum, în care a dat un gol și o pasă de gol

4 meciuri a fost rezervă neutulizată Dragoș Nedelcu după 1 aprilie, cu CS U Craiova, Astra, Viitorul și CFR Cluj