News

Belgia raportează zero decese, pentru prima dată din 10 martie! Guvernul nu a introdus măsuri de relaxare

14.07.2020 | 16:53
Belgia raporteaza zero decese pentru prima data din 10 martie Guvernul nu a introdus masuri de relaxare
ADVERTISEMENT

Belgia a raportat zero decese, pentru prima dată din 10 martie până în prezent! Vorbim despre o țară care a fost lovită serios de pandemia de coronavirus.

Cu toate acestea, după luni de zile grele, Belgia pare că a ajuns la un nivel normal, în condițiile în care până ieri avea nu mai puțin de 9.787 de morți COVID-19.

ADVERTISEMENT

La o populație de 11,5 milioane de oameni, acest lucru înseamnă aproximativ 850 de morți pe milion. Adică fără doar și poate, cel mai grav din lume, excepție făcând micuțul stat San Marino.

Belgia, niciun mort COVID-19, în ultimele 24 de ore

De departe, cel mai mare număr zilnic de decese a fost de 343. S-a întâmplat în data de 12 aprilie, o zi neagră pentru istoria Belgiei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, belgienii au reușit să reducă numărul de infectări în martie și aprilie prin aplicarea de măsuri restrictive.

Mai mult de atât, din 10 iulie, în Belgia devine obligatorie purtarea măștilor în magazine, cinematografe și muzee. Amenzile sunt unele uriașe pentru cine nu respectă.

ADVERTISEMENT

Culmea, guvernul belgian nici nu se gândește să introducă măsuri de relaxare, așa cum era discutat să aibă loc din 15 iulie.

În Belgia s-au confirmat în total 62.781 de infectări, iar media zilnică a cazurilor noi din ultimele șapte zile a fost de 95. De altfel, Ministerul Afacerilor Externe arată că, începând din această săptămână, cetăţenilor care ajung din România în Belgia în scop turistic li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei COVID-19, după ce România a fost inclusă de autorităţile belgiene în zona portocalie.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, măsuri care au intrat deja în vigoare începând de duminică, imediat după momentul publicării acestora.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: