Sport

Belgienii se amuză pe seama naționalei României după meciul cu Irlanda de Nord: „Incapabilă să învingă locul 74 în lume!“

Presa din Belgia diminuează forța naționalei României după meciul cu Irlanda de Nord, terminat cu scorul de 1-1, unde jocul "tricolorilor" a fost unul predominant slab.
23.03.2024 | 13:04
Belgienii se amuza pe seama nationalei Romaniei dupa meciul cu Irlanda de Nord Incapabila sa invinga locul 74 in lume
Jurnaliștii belgieni sunt în extaz după jocul prestat de "tricolori" contra Irlandei de Nord / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Naționala României a revenit pe teren după calificarea la EURO 2024, într-un joc nu foarte convingător, contra irlandezilor de nord. Jurnaliștii belgieni au atras atenția asupra limitelor naționalei împotriva unei formații care, cel puțin pe hârtie, este sub noi, despre care Florinel Coman spunea că nu au un fotbal încântător.

Presa din Belgia a luat în derâdere jocul naționalei României

După un joc statistic bun, cu 65% posesie pentru „tricolori“ și multiple ocazii, presa din Belgia exultă. Jocul prestat a fost criticat și de Generația de Aur, iar belgienii, viitorii adversari de la EURO, sunt extaziați.

ADVERTISEMENT

„Dominantă în joc, dar incapabilă să penetreze cu adevărat defensiva Irlandei de Nord, România s-a speriat foarte devreme și a primit gol în minutul 7. Luați pe sus încă de la început, românilor le-a luat un sfert de oră să își recapete simțurile, înainte să marcheze golul egalizator”, au scris jurnaliștii de la rtfb.be.

De asemenea, jurnaliștii belgieni notează că scorul nu reflectă neapărat realitatea, ci naționala României putea pleca acasă învinsă.

ADVERTISEMENT

„Românii au primit o lecție dură și au fost incapabili să obțină un rezultat mai bun decât un 1-1 cu Irlanda de Nord într-un amical. O remiză cu locul 74 în lume, rezultat care cu siguranță nu-l va mulțumi pe selecționerul lor. Și suntem de părere că putea fi și mai rău.“, mai scrie în cotidianul belgian.

Belgienii consideră că românii încă nu sunt pe linia cea bună, cu doar câteva luni înainte de turneul final! Naționala lui Edward Iordănescu va înfrunta „diavolii“ în al doilea joc din grupele prestigioasei competiții, la Koln.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Irlandei de Nord, tranșant cu privire la șansele calificării României din grupele EURO 2024

Michael O’Neill, selecționerul reprezentativei Irlandei de Nord, a spus tranșant că șansele României de-a se califica din grupe sunt mari: „România rămâne o echipă puternică, o echipă care poate trece de faza grupelor la EURO“.

În urma jocului, nord-irlandezul a avut o serie de declarații unde a analizat și partida, care a lăudat câțiva „tricolori“. Printre cei enumerați de O’Neill sunt Nicolae Stanciu, Florinel Coman sau George Pușcaș, trei fotbaliști ofensivi cu calități potențial decisive.

ADVERTISEMENT

„Știam că Stanciu este un jucător foarte bun și că trebuia să fim atenți la ceea ce face pe teren. Coman de asemenea e un jucător bun, dar Conor (n.r. Conor Bradley) s-a apărat foarte bine în fața lui. La fel și în fața lui Puşcaş am reușit să ne apărăm bine. De fapt, cred că am controlat destul de bine jocul României pe parcursul întâlnirii.“, a mai adăugat tehnicianul post-partidă.

Selecționerul oaspeților a spus și care a fost cheia succesului contra României: „Am încercat să nu pasăm în treimea noastră de teren prea mult, lucru pe care l-am reușit.“.

ADVERTISEMENT