Sport

Florinel Coman, explicații după România – Irlanda de Nord 1-1: „Cu echipele care joacă fotbal arătăm altceva”

Florinel Coman a oferit o primă reacție după România - Irlanda de Nord, scor 1-1, în primul amical al anului. „Șeptarul” de la FCSB a fost nemulțumit la finalul partidei.
23.03.2024 | 11:45
Florinel Coman explicatii dupa Romania  Irlanda de Nord 11 Cu echipele care joaca fotbal aratam altceva
Florinel Coman nu a fost mulțumit de prestația naționalei României în amicalul cu Irlanda de Nord. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Florinel Coman a fost titularizat de Edi Iordănescu în România – Irlanda de Nord, scor 1-1, în primul amical înainte de EURO 2024. Golgheterul FCSB-ului, lider în SuperLiga, a fost înlocuit în minutul 62 cu Valentin Mihăilă. Florinel Coman consideră că naționala „tricoloră” a avut o prestație sub așteptări.

Florinel Coman, prima reacție după România – Irlanda de Nord 1-1: „Cu echipele care joacă fotbal arătăm altceva”

România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1 pe Arena Națională. „Tricolorii” s-au văzut conduși încă din minutul 7 după golul lui Jamie Reid. Dennis Man, cel mai în formă fotbalist român, a restabilit egalitatea în minutul 23.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman susține că stilul agresiv și defensiv al naționalei lui Michael O’Neill i-a dat mari bătăi de cap selecționatei lui Edi Iordănescu. „Nu a fost un meci reușit, am întâlnit o echipă grea, ne-a închis foarte bine, s-a apărat, așa că ne-a fost greu. Cu echipele care joacă fotbal putem arăta altceva.

Cred că ne incomodează (n.r. – echipele cu un stil mai agresiv) pentru că trebuie să facem un joc pozițional foarte bun, trebuie să-i desfacem, să plimbăm mingea mult mai mult decât am făcut-o în această seară”, a declarat Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman nu are locul asigurat la EURO 2024: „Nimeni nu e ‘bătut în cuie’”

România mai are de disputat trei meciuri de pregătire înainte de aventura de la EURO 2024. Pentru „tricolori” urmează amicalul de pe Wanda Metropolitano împotriva Columbiei, marți, 26 martie, ora 21:30. La începutul lunii iunie, înainte de turneul final, România le înfruntă pe Bulgaria și Liechtenstein.

„Nu a fost un meci bun oricum, dar este prima echipă care se închide așa și ne lasă să jucăm. Avem timp, avem multe de învățat până la Euro să ajungem în cea mai bună formă. Nu putem să ne luăm după un singur meci.

ADVERTISEMENT

Trebuie să arătăm că suntem pregătiți să fim la Euro, nu cred că-i nimeni ‘bătut în cuie’. Am revăzut meciul cu Elveția și nu se compară deloc cu ce am arătat în această seară”, a mai spus Florinel Coman.

Florinel Coman, încântat de atmosfera din tribune la România – Irlanda de Nord 1-1

Peste 30.000 de suporteri au fost prezenți vineri seară pe Arena Națională la amicalul României cu Irlanda de Nord, scor 1-1. Incidentele nu au lipsit, iar Jandarmeria a anunțat măsuri dure. Florinel Coman a fost încântat de prestația suporterilor echipei naționale.

ADVERTISEMENT

„A fost o atmosferă bună (n.r. – în tribune), meci amical. Am văzut la meciul cu Elveția cum au venit oamenii la stadion și cum au fost alături de noi. Le mulțumim că fac sacrificii pentru a veni la stadion să ne vadă”, au fost cuvintele lui Coman.

ADVERTISEMENT