Sport

Generația de Aur, noi critici după România – Irlanda de Nord 1-1: „Apatic ca și publicul” / „Improvizațiile au fost dezamăgitoare”

Generația de Aur a pus tunurile pe echipa națională după România - Irlanda de Nord 1-1. Doi foști mari internaționali au criticat jocul și alegerile lui Edi Iordănescu
23.03.2024 | 01:02
Generatia de Aur noi critici dupa Romania  Irlanda de Nord 11 Apatic ca si publicul  Improvizatiile au fost dezamagitoare
Generația de Aur, noi critici după România - Irlanda de Nord 1-1: „Apatic ca și publicul” / „Improvizațiile au fost dezamăgitoare”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Generația de Aur a fost dezamăgită după România – Irlanda de Nord 1-1. Doi foști mari internaționali au fost dezamăgiți de absolut tot ce s-a întâmplat pe Arena Națională. La meci au asistat 30439 spectatori.

Generația de Aur, dezamăgită după România – Irlanda de Nord 1-1: „De-aia Coman a fost șters”

Mai mulți fotbaliști legendari ai României au fost premiați de FRF înainte de România – Irlanda de Nord 1-1. Este vorba despre jucători care au participat la turneele finale Euro 1948 și World Cup 1994.

ADVERTISEMENT

Foștii atacanți ai naționalei, Viorel Moldovan și Florin Răducioiu nu s-au aflat însă acolo și au analizat de la TV partida amicală contra britanicilor. „Mi s-a părut exact ca publicul, apatic. Testul a fost util, fără discuție, chiar dacă jocul alor noștri a lăsat de dorit”, și-a început analiza Moldovan.

Flancul drept a fost singurul care l-a impresionat pe Moldo-but. „Aș spune că mi-a plăcut Dennis Man. A fost omul meciului, se vede că e în formă bună, nu întâmplător îl caută echipele mari”, a spus Moldovan, pentru ca apoi să facă referire la Vasile Mogoș, fotbalist schimbat la pauză din cauza unei accidentări: „Mi-a plăcut în prima repriză flancul drept, chiar și Mogoș”.

ADVERTISEMENT

„Multe pase greșite, lipsă de luciditate în linia mediană”

În schimb, Moldovan n-a putut spune același lucru despre flancul stâng. „S-a văzut improvizația cu Cristi Manea. Manea a încercat să aducă un anume echilibru, dar n-a reușit. Poate și de-aia Florinel Coman n-a avut cu cine colabora acolo și a fost șters. A fost și contraatacul acela cu care nord-irlandezii ne-au surprins.

Periculoși, dacă se poate spune așa ceva, am fost doar prin Man. Nu-mi aduc aminte să fi avut situații clare de gol, n-am avut inventivitate, să creăm oportunități.

ADVERTISEMENT

Au fost destul de multe pase greșite, lipsă de luciditate în linia mediană, chiar dacă trebuie să remarc acea pasă a lui Marin către Dennis Man. Când mijlocul nu funcționează, nu poți să produci, mijlocul e motorul echipei.

A fost o seară mai slabă pentru unii jucători de la mijlocul terenului, ceea ce s-a răsfrânt asupra ofensivei. Pușcaș nu știu dacă a avut vreo ocazie, s-a zbătut, dar a fost prins acolo între fundașii adverși , a declarat Viorel Moldovan la Prima Tv.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu: „Mulți jucători m-au dezamăgit. Sunt sincer și realist”

Florin Răducioiu a fost în asentiment cu Viorel Moldovan, iar singurul remarcat al serii a rămas autorul golului nostru, Dennis Man. „Nu a fost un meci pe care l-am fi dorit. Adică un joc mai colectiv, care să nu se bazeze pe câteva execuții. Dennis Man a fost cel mai în formă jucător. Ăsta este plusul lui Edi în acest meci. Nu am avut un joc colectiv eficient, așa cum ar trebui.

Improvizațiile au fost dezamăgitoare, nu s-au ridicat la nivelul așteptat. Mijlocașii au pierdut foarte multe mingi. Atacul a fost destul de steril. În afară de acțiunea de la gol, nu prea am văzut faze reușite.

A fost prea puțin pentru ce ne-am fi dorit astăzi. Un meci neconvingător din punctul de vedere al jocului coletiv. Adversarul nu a fost unul chiar modest. Golul lor a fost unul tipic britanic, o acțiune rapidă. Sunt și note pozitive. În primul rând, Man, dar e prea puțin. Iordănescu știe bine ce are de făcut. Mulți jucători m-au dezamăgit. Sunt sincer și realist”, a spus Florin Răducioiu, la același post de televiziune.

ADVERTISEMENT