Fotbal international

Benfica – PAOK Salonic 1-1. Egal uriaş pentru Răzvan Lucescu la Lisabona. Video

22.08.2018 | 00:48
Benfica  PAOK Salonic 11 Egal urias pentru Razvan Lucescu la Lisabona Video
ADVERTISEMENT

Benfica – PAOK Salonic, prima manşă a play-off-ului pentru accederea în grupele Champions League, disputată marţi seară, pe Estadio da Luz din Lisabona, s-a terminat cu scorul de 1-1. Este un rezultat uriaş pentru echipa lui Răzvan Lucescu, rezultat care conferă vicecampioanei Greciei şanse importante la retur, în infernul dep stadionul Toumba din Salonic. PAOK se poate califica la acest scor şi cu un egal de 0-0, ceea ce înseamnă că formaţia care trebuie să învingă sau să scoată un egal de minim 2-2 pentru a se califica direct este cea portugheză. Un alt 1-1 ar trimite partida în prelungiri şi, cine ştie, poate şi la executarea loviturilor de departajare.

Meciul de la Lisabona a fost dominat, cum era de aşteptat, de către lusitani. Însă aceştia au avut în faţă un portar în zi magică, Paschalakis. Acesta a avut cel puţin patru intervenţii de domeniul incredibilului, scoţând din vinclu, de la rădăcina barei, faţă în faţă cu adversarul şi în ultimele minute a salvat din nou egalul cu o ultimă paradă de excepţie în faţa lui Gedson. PAOK a căutat să se apere, să ţină cât se poate de mult de minge, dar la finalizare şi-a creat prea puţine situaţii, deşi Prijovic şi Leo Jaba au reuşit câteva numere personale, dar fără efect.

ADVERTISEMENT

Benfica – PAOK Salonic 1-1. Inspirata schimbare făcută de antrenorul român

Scorul a fost deschis în ultimele secunde ale primei reprize, la o neglijenţă a lui Mauricio, care l-a împins uşor în careu pe Gedson şi acesta atât a aşteptat. A căzut ca lovit de glonţ, iar arbitrul sârb Milorad Mazic, nimeni altul decât centralul ultimei finale a Champions League de la Kiev Real Madrid – FC Liverpool 3-1, a arătat punctul cu var. Execuţie sigură a lui Pizzi şi a fost singura dată când cerberul lui PAOK a putut fi învins în acest meci.

Benfica - PAOK Salonic 1-1. Pizzi şi bucuria golului din care Benfica a deschis scorul din penalty. Dar PAOK a reuşit să egaleze şi are acum mari şanse la calificare
Benfica – PAOK Salonic 1-1. Pizzi şi bucuria golului din care Benfica a deschis scorul din penalty

În a doua parte Paschalakis a oprit ca diferenţa de pe tabelă să urce la măcar încă un gol pentru Benfica. Şi, cum se întâmplă ades în fotbal, unii ratează şi alţii marchează. În minutul 76, la o fază fixă a grecilor, Pelkis a centrat şi Fernando Varela, fostul jucător al FCSB, a trimis cu capul în transversală, de unde mingea a sărit la egpiteanul Warda, intrat în a doua parte. Şut imediat în colţul porţii lusitane, portarul mascat, şi golul de 1-1 pentru PAOK.

ADVERTISEMENT

Jucătorul care egalat pentru greci dat afară de Feirense pentru că s-a dat la soţiile unor colegi

Desigur, returul, chiar dacă va fi la Salonic, va fi pe viaţă şi pe moarte. Benfica, echipă cu 13 calificări în grupele Champions League, de când competiţia şi-a schimbat denumirea, va veni să joace totul pe cartea victoriei. Important este ca şi atmosfera din tribune să fie una normală, fără incidente provocate de fanii alb-negri, recunoscuţi la acest capitol. Răzvan Lucescu şi echipa lui au avut destul de suferit de pe urma acţiunilor iresponsabile ale suporterilor în sezonul trecut, când PAOK a pierdut titlul, pe care ăl merita, indiscutabil, numai ca urmare a haosului creat de fani la meciurile cu Olympiakos şi AEK Atena. Trebuie ca de această dată şi suporterii să fie cu adevărat lângă echipă şi să-i ajute pe băieţii lui Răzvan Lucescu să ducă echipa din Salonic unde nu a mai fost niciodată, în grupele Champions League.

Foarte interesantă este situaţia marcatorului golului grecilor, egipteanul Amr Warda, care anul trecut a fost legitimat doar pentru o săptămână de către Feirense, dar a fost imediat obligat să plece, pentrua evita un mare scandal, deoarece se luase de nevestele a doi coechipieri. Iată-l acum din nou pe pământ portughez, venind şi dând o mare lovitură Benficăi.

ADVERTISEMENT
Benfica - PAOK 1-1,. Egipteanul Amr Warda este omul care l-a făcut fericit pe Răzvan Lucescu, dar care are o poveste controversată în fotbalul portughez
Benfica – PAOK 1-1,. Egipteanul Amr Warda este omul care l-a făcut fericit pe Răzvan Lucescu