Sport

“Berceni Arena”, patinoarul în valoare de 10 milioane de lei. “Va fi singurul din București”

Primarul sectorului 4 a anunțat că "Berceni Arena" va fi gata în 2024. Patinoarul în valoare de 10 milioane de lei va fi singurul din București care va putea găzdui competiții la nivel internațional
04.01.2024 | 17:37
Primarul sectorului 4 a anunțat că "Berceni Arena" va fi gata în 2024. Patinoarul în valoare de 10 milioane de lei va fi singurul din București care va putea găzdui competițiile. Sursa Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În 2024, primarul sectorului 4 din București a anunțat că va da drumul singurului patinoar funcțional și potrivit pentru competiții. Construcția se ridică la 10 milioane de lei și se va numi “Berceni Arena”.

“Berceni Arena”, patinoarul în valoare de 10 milioane de lei

Prin intermediul unui comunicat pe Facebook, primarul sectorului 4 din București a anunțat că “Berceni Arena”, patinoarul în valoare de 10 milioane de lei, va fi gata în 2024. Daniel Băluță face oficială deschiderea locației unde copiii și adulții pot veni să practice sporturi pe gheață.

ADVERTISEMENT

“În 2024, Sectorul 4 va oferi Bucureștiului singurul patinoar competițional din Capitală! Clădirea viitoarei ‘Berceni Arena’ se află într-un stadiu avansat de execuție, așa că putem spune, cu mândrie, că repunem Bucureștiul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

“Capacitatea noii investiții va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul a aparținut SC Totul Verde și este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E.

ADVERTISEMENT

Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp. Cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați.

Patinoarul va beneficia de o construcție subterană pentru rezervă de apă necesară stingerii incendiilor. Ca facilități, vor exista spații de servire în foaier și la etaj, garderobă, foaiere, vestiare, birouri, cabine pentru presă, cabine VIP, sală metodică și, bineînțeles – instalații pentru gheață”, potrivit celor de la sectorul4news.ro.

ADVERTISEMENT

Singurul patinoar olimpic din sudul României

Potrivit celor de la b365.ro, termenul finalizării construcției este undeva în apropierea primăverii acestui an. Dar dacă nu ar fi apărut mai multe întârzieri, “Berceni Arena” ar fi fost gata în 2023.

Locația din sectorul 4 nu este singurul patinoar din București. Capitala României mai are și locația “Mihai Flamaropol”. Dar care nu este finalizată, încă, iar acum se așteaptă reluarea terminării construcției.

ADVERTISEMENT

“Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață”, spunea Băluță la începutul lucrărilor.

ADVERTISEMENT
Tags: