Fotbal intern

Bergodi, anunț surpriză: „Rădoi ar putea antrena Universitatea Craiova”

21.10.2020 | 14:46
Bergodi anunt surpriza Radoi ar putea antrena Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi se simte foarte bine în postura de antrenor principal la Universitatea Craiova. Chiar dacă a avut mai mulți contestatari, deoarece plecase de la ultima clasată, tehnicianul italian s-a acomodat foarte bine în Oltenia.

Craiova a strâns șapte victorii din șapte posibile în acest sezon, iar „juveții” nu vor să se oprească aici. În săptămâna în care se omagiază doi ani de la trecerea în neființă a marelui Ilie Balaci, oltenii vor să ajungă la cifra 8, numărul purtat de „Minunea Blondă” pe tricou.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Științei a susținut o conferință de presă pentru a prefața duelul cu Academica Clinceni, iar Bergodi a avut un anunț surpriză: „Rădoi ar putea antrena Universitatea Craiova”

Bergodi, anunț surpriză: „Rădoi ar putea antrena Universitatea Craiova”

Toții fanii Universității Craiova așteaptă o nouă victorie din partea favoriților, mai ales că numele adversarului nu dă fiori atunci când îl pronunți, însă Cristiano Bergodi a declarat că trupa lui Ilie Poenaru își va vinde scump pielea pe „Ion Oblemenco”: „Vineri va fi un meci foarte dificil. Vom da piept cu o echipă bună, de ceea ce am văzut și analizat, Clinceni este o formație care se apără foarte bine. Proba este chiar meciul cu FCSB, s-au chinuit până spre final.

ADVERTISEMENT

Ne-am pregătit foarte bine și sperăm că vom face un meci frumos din toate punctele de vedere. Va fi foarte importantă o victorie. Trebuie să ne facem jocul nostru. Probabil vor juca pe contraatac și ne va fi greu. E mai greu să motivăm jucătorii pentru acest moment. Nu e ușor când întâlnești echipe mai puțin bune pe hârtie. Sigur că vor fi și momente mai grele, dar băieții au maturitate în joc. Nu cred că vom juca cu două vârfuri.

Eu zic că este o echipă bună, cu jucători valizi. Clinceni are un antrenor tânăr foarte bun. El a făcut o minune când a salvat această echipă de la retrogradare. Ne va fi foarte greu, nu numai din cauza faptul că vor fi foști jucători ai FCSB-ului pe teren.”

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi este un tehnician apreciat de toți oficialii oltenilor, iar Bergodi spune că selecționerul ar putea antrena Universitatea Craiova în viitor: „Eu îl consider pe Mirel Rădoi un antrenor foarte bun. A avut performanțe notabile cu echipa de tineret, a fost extraordinar. Experiența se face pe teren, câștigând sau pierzând. El poate antrena în viitor Universitatea Craiova, fiind un tehnician bun. Îi urez baftă.”

Probleme cu regula U21! Cine lipsește cu Academica Clinceni și ce spune Bergodi despre noile achiziții

Ștefan Vlădoiu, George Cîmpanu și Vladimir Screciu au coronavirus, iar Cristiano Bergodi ar putea fi nevoit să îl folosească din noi pe Alexandru Olteanu în jocul cu Academica Clinceni: „Nu e ușor pentru antrenori să facă față acestei reguli, mai ales când avem jucători invalzi. Am vorbit cu Olteanu, a înțeles copilul ceea ce trebuia făcut. Poate fi o soluție să se revizuiască această regulă. Mi se pare mult cu doi jucători U21, mai ales că noi avem probleme cu COVID-19.”

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește defensiva Craiovei, Bergodi vede o evoluție în bine, însă are ceva probleme de efectiv, mai ales că Marius Constantin s-a accidentat în meciul cu Dinamo: „Probabil, Marius Constantin va sta două-trei săptămâni, este o pierdere importantă. Bălașa, Acka au jucat bine. Paul Papp este și el un jucător foarte bun, cu experiență. Cred că fundașii s-au comportat foarte bine. Mă bucur că Bancu joacă foarte bine, a fost extraordinar în meciul cu Dinamo. M-a mulțumit și pe fază defensivă și pe cea ofensivă. E munca noastră, împreună, dar e meritul lui că joacă din ce în ce mai bine. Sper ca Vlădoiu va reveni curând. Din păcate, nu va putea juca vineri.”

În acest moment, avem alte soluții pentru posturile de mijlocași. Ivanov se antrenează bine, avem acolo jucători buni. Va fi și timpul lui, dar Antoni este și jucătorul nostru.”

Ivan Mamut și Mihai Căpățînă au debutat deja pentru Universitatea. Ofosu ar fi putut evolua și el în duelul de pe „Arena Națională”, însă nu a mai jucat din rațiuni de ordin tactic: „M-au satisfăcut jucătorii nou veniți. Mamut nu se antrenase prea mult cu noi, dar acum s-a antrrenat toată săptămâna. Mi-a plăcut în minutele pe care le-a jucat. Pe Ofosu nu l-am putut folosi din cauza regulei U21 și din cauza faptului că Marius Constantin s-a accidentat. La fel, Căpățînă mi-a plăcut

Trebuie să ținem cont de COVID-19. Din păcate, dacă boala îți scoate câțiva jucători în afară, e foarte greu să joci la un nivel înalt. Eu sper că am făcut tot ceea ce trebuie, cu restricțiile. Sperăm ca toți să fim negativi pentru următoarele meciuri.”

Întrebat despre această zi de impact pentru toată suflarea fotbalistică din România, Bergodi a declarat că nu l-a cunoscut personal pe marele Ilie Balaci, dar că auzise despre el încă de pe vremea când juca fotbal: „Nu l-am cunoscut pe Ilie Balaci. Totuși, îl cunosc ca jucător. Știu că era un fotbalist emblematic în anii 80. Eu eram la început de carieră, știam de jucători din alte campionate. Când am venit în România, în 2005, am aflat de la multă lume despre „Minunea Blondă”. Știu că este o zi tristă.” 

„Nu vreau să le răspund celor de la FCSB, nu mi se pare corect să intru în această polemică. Nu am voie să pierd energie, trebuie să fiu focusat pe echipa mea,” a mai declarat Cristiano Bergodi.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 1,46 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT