Sport

Bernadette Szocs, calificare impresionantă în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Samara s-a oprit în optimi

Bernadette Szocs a obținut o calificare lejeră în sferturile de finală ale turneului WTT Champions Incheon 2024. Din păcate, Elizabeta Samara a fost eliminată.
29.03.2024 | 10:30
Bernadette Szocs calificare impresionanta in sferturi la WTT Champions Incheon 2024 Samara sa oprit in optimi
Bernadette Szocs, locul 9 mondial, s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului de tenis de masă WTT Champions Incheon 2024. Sursă foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă
ADVERTISEMENT
29-03-2024
08:41

Szocs e în sferturi la WTT Champions Incheon 2024

Bernadette Szocs, locul 9 mondial, s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului de tenis de masă WTT Champions Incheon 2024.

Jucătoarea noastră a învins-o în optimi, scor 3-0 (11-5, 11-3, 11-5), pe Adrian Diaz din Puerto Rico, locul 10 mondial. În sferturi, Szocs o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre japoneza Miwa Harimoto (locul 12) și chinezoaica Chen Meng (locul 4).

”Sunt foarte fericită pentru prestația mea de azi, pot spune că am jucat mai bine decât în primul meci. Nu vreau să mă opresc aici, vreau să mă calific în semifinale, pentru că nu e prima dată când joc în sferturi, iar acum visul e să joc în semifinale.

Meciul următor va fi greu, cu Chen Meng am jucat de multe ori, am pierdut, am și câștigat cu ea. Cu Harimoto nu am mai jucat până acum, dar dacă joc precum azi poate fi un rezultat mare”, a declarat Bernadette Szocs.

În schimb, Elizabeta Samara, locul 37 mondial, s-a oprit în optimile de finală, fiind învinsă de chinezoaica Wang Yidi (locul 3), scor 1-3 (4-11, 12-10, 11-13, 2-11).

28-03-2024
10:55

Samara, victorie în set decisiv

Elizabeta Samara s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis de masă WTT Champions Incheon 2024, după o victorie muncită.

Aflată pe locul 37 în clasamentul mondial, românca a trecut de americanca Lily Zhang (poziția 31), scor 3-2. Samara a început tare partida și a câștigat primele două seturi cu 11-4, 11-7. Adversara a revenit și a egalat scorul, 3-11, 9-11, dar decisivul i-a revenit Samarei cu 11-6.

”E prima dată când jucăm un meci oficial. Sunt fericită pentru prestație, conduceam, ea a schimbat tactica, dar într-un final am reușit să câștig. Avem multe meciuri, turnee, toată lumea vrea să câștige puncte pentru clasament în vederea Jocurilor Olimpice. Sunt fericită, meciurile mă țin în viață, mă binedispun”, a declarat Samara.

În optimile de finală ea o va întâlni pe chinezoaica Wang Yidi, locul 3 mondial. Întâlnirea este programată vineri, 29 martie, de la 07:30 în România.

Jucătoarea din România, Bernadette Szocs, s-a calificat în turul 2 al turneului WTT Champions Incheon. „Berni”, aflată acum pe locul 9 mondial, a trecut de Hana Goda cu scorul de 3-0 la seturi (11-7, 11-9, 11-8).

„Berni” a ajuns prima oară în top 10 mondial la tenis de masă

Bernadette Szocs a ajuns pentru prima dată în top 10 mondial, dar jucătoarea din România nu se oprește aici. Sportiva de 28 de ani, născută la Târgu Mureș, a declarat că țintește să ajungă în primele 5 jucătoare ale lumii.

ADVERTISEMENT

”Sunt mândră, pentru că a fost visul meu să fiu în top 10 mondial. Țintesc top 5, pas cu pas sunt mai aproape de acest vis și acum mă concentrez pe turneele următoare, pentru că vreau să ajung în top 5 și, desigur, să câștig medalia olimpică”, a declarat Bernadette Szocs, potrivit Federației Române de Tenis de Masă.

Sportiva clubului Steaua va juca în „sferturi” cu învingătoarea partidei Amy Wang  și Adriana Diaz. Cealaltă reprezentată a României pe tabloul principal de la WTT Champions Incheon 2024, Eliza Samara, va juca în primul tur cu Lily Zhang.

ADVERTISEMENT

Dacă va reuși să își adjudece victoria, Eliza va da, cel mai probabil, peste Wang Yidi, jucătoarea aflată în acest moment pe locul 3 mondial.

Bernadette Szocs a dezvăluit secretul care a ajutat-o să câștige aurul olimpic: „Am jucat ca și cum ar fi 0-0”

„Berni” a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice în 2023, după o finală cu Xiaoxin Yang, finală care s-a disputat pe durata a 7 seturi pentru a determina câștigătoarea.

ADVERTISEMENT

„Am știut că trebuie să lupt până în ultimul moment. Nici când eram condusă cu 3-1, nu mi-am permis să renunț.  La 3-1, m-am împins să joc mai agresiv.

Mi-am spus să nu mă gândesc că sunt condusă și am jucat ca și cum ar fi 0-0. O știam foarte bine pe Yang, a fost colega mea de club timp de patru ani și m-a învins în fiecare meci pe care l-am jucat.

ADVERTISEMENT

Acum am simțit că acesta este turneul meu. Visul meu s-a împlinit. Această medalie mi-a sporit încrederea în forțele mele”, a mai spus Bernadette Szocs.

Începutul finalei a fost extrem de greu pentru Bernadette Szocs, sportiva fiind nevoită să schimbe din mers pentru a putea să își adjudece victoria.

ADVERTISEMENT