News

Bill Gates le-a răspuns celor care îl acuză că știa de coronavirus. Cum s-a apărat miliardarul

28.05.2020 | 08:06
Bill Gates le-a răspuns celor care îl acuză că știa de coronavirus. Cum s-a apărat miliardarul
Miliardarul Bill Gates le-a răspuns celor care îl acuză că știa de coronavirus, după ce în urmă cu cinci ani a vorbit deschis despre posibilitatea ca omenirea să fie lovită de o astfel de pandemie. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Miliardarul Bill Gates le-a răspuns celor care îl acuză că știa de coronavirus, după ce în urmă cu cinci ani a vorbit deschis despre posibilitatea ca omenirea să fie lovită de o astfel de pandemie.

Bill Gates le-a răspuns celor care îl acuză că știa de coronavirus

”Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, declarat fondatorul Microsoft în urmă cu cinci ani.

ADVERTISEMENT

Acum, într-un interviu la emisiunea ”The Daily Show”, Bill Gates a ținută să răspundă acuzațiilor că știa de coronavirus și a explicat de ce a făcut acea declarație și de ce a avertizat lumea privind o asemenea posibilitate.

”Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri”, a spus Gates, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Bill Gates, anunţ despre vaccinul anti COVID-19

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume nu vrea să-și asume faptul că a avertizat omenirea de această posbilitate, dar menționează că acel discurs era menit să avertizeze că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni.

”S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării. Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine, a continuat Bill Gates

”Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus ‘Asta mă ține treaz noaptea!’”, a afirmat miliardarul.

ADVERTISEMENT

Bill Gates crede că armele pe care le avem la dispoziție sunt schimbarea comportamentului, distanțarea socială și capacitatea de testare pentru a vedea cine trebuie să stea izolat.

”Fundația mea vrea să arate ce se va întâmpla în viitor. Sperăm ca în șase luni să avem un tratament pentru a reduce decesele. Cea mai bună soluție, care ne va readuce la normal, este să avem un vaccin! Și să-l ducem la întreaga populație pentru a avea imunitate”, a încheiat el.

Compania Novavax va începe faza 1 a testării unui vaccin anti-coronavirus după ce a primit 388 de milioane de dolari din partea unui grup susținut de Bill Gates.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri