Fotbal international

Billel Omrani nu a făcut deplasarea în Elveția. Ce echipă ar putea folosi Edi Iordănescu diseară. Exclusiv

10.12.2020 | 12:32
Billel Omrani nu a facut deplasarea in Elvetia Ce echipa ar putea folosi Edi Iordanescu diseara Exclusiv
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei CFR Cluj, Billel Omrani, nu a făcut deplasarea în Elveția pentru partida cu Young Boys Berna, din ultima etapă a fazei grupelor Europa League, el lipsind în ultima perioadă de la pregătire.

Ardelenii își joacă accederea în primăvara europeană cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, după ce fiul fostului selecționer a preluat-o pe campioana României în urmă cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

La fel ca cel pe care l-a înlocuit, și Iordănescu jr. a declarat în conferința de presă că adversarii sunt favoriți înaintea duelului din Europa League.

CFR Cluj a făcut deplasarea în Elveția fără Billel Omrani

În absența lui Billel Omrani, care nu a făcut deplasarea în Elveția deoarece abia miercuri a ieșit din izolare după ce fusese testat pozitiv la coronavirus, FANATIK a aflat că Edi Iordănescu s-a hotărât în mare parte cu ce formulă de echipă va începe meciul cu Young Boys Berna.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul campioanei României are o singură dilemă în ceea ce privește primul ”11”, și anume alegerea fundașului dreapta, post pentru care se luptă Cristi Manea și Mateo Susic. Edi se va decide după ultimul antrenament, care are loc în aceste momente la Berna, dar bosniacul pare totuși să aibă prima șansă.

În condițiile în care nu-i va avea la dispoziție nici pe accidentatul Mike Cestor și suspendatul Alexandru Chipciu, FANATIK a aflat că cel mai probabil echipa de start pe care va miza Iordănescu în această seară este următoarea: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Deac, Hoban, Djokovic – Păun, Rondon, Pereira.

ADVERTISEMENT

În avancronica partidei Young Boys Berna – CFR Cluj, care se va disputa de la ora 19:55, jurnaliștii elvețieni au făcut o comparație între actualul antrenor al ardelenilor, Edi Iordănescu, și predecesorul său Dan Petrescu pe care îl numesc ”maestrul”.

Pentru a reuși o nouă performanță remarcabilă, calificarea în primăvara Europa League,  ardelenii au o singură variantă. Campioana României trebuie să învingă pentru a putea încheia pe poziția secundă, în fața elvețienilor. În cazul unui succes, CFR Cluj ar face 8 puncte, în timp ce Young Boys ar rămâne cu șapte.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat  prestaţiile echipelor din România în meciurile decisive pentru primăvara europeană din această competiţie, multe dintre acestea având un final dramatic. Cele mai elocvente exemple sunt Dinamo şi FCSB, eliminate, după faze petrecute în ultimele secunde, de Marseille, respectiv Napoli.

ADVERTISEMENT