Sport

„Bine ați venit la bordul aeronavei Nadia Comăneci!” Decizie istorică în cinstea marii campioane la gimnastică

Compania națională de transport aerian a denumit o aeronavă după numele celei mai mari gimnaste din istorie, care va duce delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris.
20.04.2024 | 12:26
Bine ati venit la bordul aeronavei Nadia Comaneci Decizie istorica in cinstea marii campioane la gimnastica
Nadia Comaneci a semnat contractul prin care TAROM poate folosi numele ei FOTO facebook/TAROM
ADVERTISEMENT

„Bine ați venit la bordul aeronavei Nadia Comăneci!” Așa vor fi întâmpinați călătorii care vor zbura cu unul dintre avioanele TAROM, după ce compania a națională a luat decizia de a-l boteza așa în cinstea marii campioane.

Prima personalitate sportivă din România care are această onoare

Anunțul a fost făcut astăzi, iar aeronava va fi cea care îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris, programate între 26 iulie și 11 august.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comăneci la semnarea acordului de utilizare a numelui său cu TAROM, pentru denumirea unei aeronave B737-800 cu numele său.

Nadia este prima personalitate sportivă din România, al cărei nume va fi pe o aeronavă TAROM. În general, avioanele poartă nume istorice: Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Marea Unire, Sarmisegetusa, Hunedoara.

ADVERTISEMENT

O altă parte a aeronavelor au fost denumite după personalitățile aviației românești: Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Brăescu, George Valentin Bibescu, Constantin Bâzu Cantacuzino.

Nadia Comăneci este deținătoarea a cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și în 1980, și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.

ADVERTISEMENT

Fosta mare campioană se află zilele acestea în România, participând și la deschiderea turneului Țiriac Open, dar și la premiera filmului documentar Nasty, dedicat primului număr din istoria ATP, Ilie Năstase.

A lăudat documentarul cu Ilie Năstase

Ilie e o persoană cu un suflet mare. E legenda României, a făcut enorm pentru tenis, dar îl iubim pentru că are o inimă mare și e un om foarte bun. Nu știam de toate năzbâtiile pe care le-a făcut în afara terenului și abia aștept să văd acest documentar. Conține secvențe pe care nu puteam să le vedem pe vremea aceea, la televizor. Eu îi spun fratele Ilie Năstase. Ilie e amuzant, e tânăr în amuzament, e sincer și îți dă totul”, a declarat Nadia Comăneci despre Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Nadia va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris, în calitate de invitat special al organizatorilor, dar va susține delegația României, în special la competiția de gimnastică.

 

 

 

ADVERTISEMENT