Sport

S-a lansat imnul naționalei de gimnastică a României! Distracție în studio alături de Nadia Comăneci. Video

Echipa națională de gimnastică a României are propriul imn, iar de la lansare nu a lipsit marea campioană Nadia Comăneci.
18.04.2024 | 13:25
Sa lansat imnul nationalei de gimnastica a Romaniei Distractie in studio alaturi de Nadia Comaneci Video
Echipa națională de gimnastică a României are propriul imn, iar de la lansare nu a lipsit marea campioană Nadia Comăneci
ADVERTISEMENT

Nadia rămâne un simbol al sportului la nivel internațional, fiind prima gimnastă de 10. Ea are milioane de fani în întreaga lume, iar de curând i-a luat prin surprindere când a anunțat că și-a făcut un tatuaj.

Naționala de gimnastică a României are propriul imn

Familia gimnasticii românești are o melodie proprie, iar sportivii din lotul național și marea campioană Nadia Comăneci au cântat imnul ”Punctul pe I”. Muzica și versurile sunt semnate de Adrian Păunescu, iar lansarea a avut loc la Timișoara.

ADVERTISEMENT

Înainte de Campionatele Europene de gimnastică din Italia, componenții loturilor naționale s-au relaxat pentru câteva ore și și-au etalat talentul artistic într-un cadru inedit. Distracția și voia bună au fost cuvintele de bază la înregistrarea imnului gimnasticii românești.

”Acest cântec este un im al gimnasticii, al familiei gimnasticii și sunt foarte recunoscător pentru asta. Gimnastica este un sport cu tradiție, iar acest imn ne dă un impuls pentru a performa mai departe și pentru a rămâne în istorie.

ADVERTISEMENT

Este un imn ușor de învățat, am reținut rapid cele mai importante versuri: Noi suntem gimnaștii României și punem punctul pe I”, a declarat Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris în probele masculine.

Gimnaștii sunt convinși că imnul va avea priză la public

Fetele, calificate cu echipa la marea întrecere ce va fi organizată în capitala Franței în perioada 26 iulie – 11 august, au fost dezinhibate și s-au simțit ca la o petrecere: au cântat și s-au mișcat în ritmul muzicii.

ADVERTISEMENT

”Ne-am simțit foarte bine, ne-am distrat mult. Nu am avut deloc emoții, am fost foarte degajată, am cântat și am dansat. Mie îmi place muzica foarte multe, ascult orice gen muzical. Gimnastica românească avea nevoie de un imn, iar acesta este perfect”, a spus Sabrina Voinea.

”Tricolorii” sunt convinși că melodia va prinde rapid, pentru că versurile sunt ușor de învățat, iar ritmul piesei este unul alert. ”Mi-a plăcut foarte mult în studio, mai ales că am avut colegii lângă mine și am cântat cu bucurie și veselie.

ADVERTISEMENT

Nu mi se pare că am voce și talent muzical, dar cel mai bine s-au descurcat trapperii noștri. Nu a durat mult să învățăm melodia, versurile sunt ușor de memorat”, a afirmat David Gavrilovici, campion mondial și european la gimnastică aerobică.

Imnul naționalei de gimnastică a României

ADVERTISEMENT