News

Anunț important al fondatorului BioNTech despre Omicron: ”Vom avea nevoie de un nou vaccin împotriva acestei noi variante”

Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, a declarat că ar trebui ca actualul vaccin împotriva COVID-19 să fie adaptat cât mai rapid la varianta Omicron. Potrivit acestuia, realizarea unui nou vaccin ar dura cel puțin 3 luni.
05.12.2021 | 13:19
Anunt important al fondatorului BioNTech despre Omicron Vom avea nevoie de un nou vaccin impotriva acestei noi variante
ADVERTISEMENT

Apariția variantei Omicron a coronavirusului a agitat toată comunitatea internațională, specialiștii medicali și cercetătorii din domeniul farmaceutic încercând să estimeze corect impactul pe care noua tulpină îl va avea asupra populației infectate a planetei.

”BioNTech ar trebui să fie capabil să-și adapteze vaccinul împotriva coronavirusului relativ rapid ca răspuns la varianta Omicron, iar următoarele câteva săptămâni vor arăta cât de urgent este nevoie de o actualizare”, a afirmat Ugur Sahin, CEO BioNTech, la conferința Reuters Next.

ADVERTISEMENT

”Întrebarea este cât de urgent trebuie să fie disponibil”

Sahin a declarat și că formula deja existentă, dezvoltată cu Pfizer, este în continuare indicată, deoarece foarte probabil continuă să protejeze împotriva formelor severe de boală.

”Cred că, în principiu, la un anumit moment, vom avea nevoie de un nou vaccin împotriva acestei noi variante. Întrebarea este cât de urgent trebuie să fie disponibil”, a mărturisit Ugur Sahin la conferința respectivă.

ADVERTISEMENT

Potrivit fondatorului BioNTech, realizarea unui nou vaccin, eficient și la tulpina Omicron, ar dura peste 3 luni. ”Dacă a treia injecție de rapel încă previne boala la o rată de 85-90%, am avea mai mult timp să adaptăm un vaccin”, consideră Sahin.

”Virusul va rămâne și se va adapta în continuare”

”Virusul va rămâne și virusul se va adapta în continuare. Nu avem nici un motiv să credem că virusul din următoarea generație va fi mai ușor de gestionat pentru sistemul imunitar decât generația existentă. Aceasta este o evoluție continuă, iar acea evoluție a început deja”, a declarat Sahin pentru Financial Time.

ADVERTISEMENT

”Îi putem înțelege pe cei care văd lucrurile astfel și nu suntem deloc dezamăgiți. Noi pregătim și prezentăm în mod transparent informații. Cred că este bine că experții din domeniu sunt prezenți în mass-media. În acest fel, fiecare are posibilitatea de a înțelege ce se petrece”, a continuat Sahin, chestionat în legătură cu numărul mare al celor care nu au încredere în vaccinul împotriva coronaviruslui.

Ugur Sahin este printre cei mai bogați oameni din Germania

Până în prezent, vaccinul produs împreună de BioNTech și Pfizer a fost administrat în întreaga lume într-un număr de peste două miliarde de doze.

ADVERTISEMENT

Fondator și CEO al companiei BioNTech, împreună cu soția sa, Ugur Sahin (56 de ani) s-a născut pe 19 septembrie 1965, la Iskenderun (Turcia), și este cetățean german. Principalele sale interese științifice sunt cercetarea cancerului și imunologia. Din 2006 este profesor de oncologie experimentală la Clinica Medicală III a Universității din Mainz.

Revista Forbes a estimat recent averea lui Ugur Sahin la peste 5 miliarde de dolari, fondatorul BioNTech regăsindu-se pe lista celor mai bogați 100 de cetățeni germani de câțiva ani buni.

ADVERTISEMENT