Rețeta de biscuiți fragezi ideală pentru nostalgicii care tânjesc după deserturile pregătite de bunica în copilărie. Sunt delicioși, nu este nevoie de prea multă pricepere în ale bucătăriei și nici nu necesită foarte multe ingrediente.
Fursecurile fragede pe care mamele sau bunicile le pregăteau în copilărie, erau desertul favorit al weekendului și cel mai așteptat moment al săptămânii. Iar cei care sunt nostalgici și vor să le încerce încă o dată, le pot prepara chiar în propria bucătărie.
Rețeta următoare de biscuiți fragezi este una foarte simplă. Este nevoie de doar câteva ingrediente, pe care aproape toată lumea le are în casă și sunt ideale și pentru copiii care vor adesea „ceva dulce”, fiind o alternativă sănătoasă pentru dulciurile din comerț.
Astfel, pentru cei mai gustoși biscuiți fragezi sunt necesare: 225 de grame de unt la temperatura camerei, 150 de grame de zahăr pudră, un ou, o linguriță de extract de vanilie, 300 de grame de făină și 1/2 linguriță de sare.
Pașii de preparare sunt și ei unii la fel de ușor de urmat. Pentru început, încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt sau cu un strat subțire de unt și făină ce va împiedica biscuiții să se lipească.
Ai nevoie apoi de un bol încăpător. În acesta trebuie să adaugi untul, care trebuie să fie suficient de moale, și să-l bați până când devine cremos. Poți face acest lucru folosindu-te de un tel sau de un mixer electric.
Zahărul pudră se adaugă treptat și se mixează continuu, până când se formează o compoziție pufoasă și omogenă. Ulterior, adaugă oul și făina și amestecă din nou foarte bine, pentru a le incorpora, ca mai târziu să ai o porție de biscuiți fragezi delicioși.
Într-un alt vas, adaugă făină și sarea. După ce ai făcut acest pas, combină-le treptat cu compoziția obținută anterior pentru a obține aluatul. Poate fi nevoie doar de o spatulă, dar la fel de bine îl poți frământa și cu mâinile.
Rulează aluatul într-un cilindru, acoperă-l cu un strat subțire de făină și pune-l la frigider pentru 30 de minute. Când s-a răcit, începe să formezi biscuiți fragezi cu formele speciale și coace-i timp de 10-12 minute în cuptorul preîncălzit.