News

Biserica Ortodoxă Română, reacție în cazul profesoarei înjunghiate de elev: ”Progresismul ideologic poate conduce la crimă”

Biserica Ortodoxă Română a avut o reacție în cazul profesoarei înjunghiate de elev. Ce spune purtătorul de cuvânt al BOR despre cazul din Capitală.
06.04.2023 | 14:43
Biserica Ortodoxa Romana reactie in cazul profesoarei injunghiate de elev Progresismul ideologic poate conduce la crima
Biserica Ortodoxă Română, despre cazul profesoarei înjunghiate de elev: ”Progresismul ideologic poate conduce la crimă”. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română reacționează în cazul profesoarei înjunghiate de elev, la o școală din Capitală. Prin vocea purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu, instituția dă vina pe ”progresismul ideologic”.

Biserica Ortodoxă Română, despre cazul profesoarei înjunghiate de elev: ”Progresismul ideologic poate conduce la crimă”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, reprezentantul BOR a comentat cazul profesoarei atacate cu cuţitul de un elev, la Colegiul ”Ion Creangă” din Capitală.

ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu spune că progresismul ideologic care ”mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală şi care promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip, progresism atât de larg şi adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea ‘Învăţământului’ recent, poate conduce inclusiv la crimă”.

În aceeași postare, purtătorul său de cuvânt al BOR mai punctează că, în astfel de cazuri, ”crima sau tentativa ei eșuată vor fi totdeauna scuzate de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului”.

ADVERTISEMENT

O profesoară de la un liceu din Bucureşti a fost atacată cu un cuţit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunţat, neprofeţit de nimeni.

Când totuşi s-a dezmeticit din neîncrederea iniţial paralizantă, elevul a luat simultan cuţitul şi promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe şi deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi şi nicio responsabilitate”, scrie Bănescu.

ADVERTISEMENT

Apoi se îndreaptă către ”progresismul ideologic”, despre care spune că ”poate conduce inclusiv la crimă”. ”Progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreştin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educaţiei fertile intelectual şi moral, progresism care mângâie pe creştet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală şi care promovează intens dizolvarea autorităţii de orice tip, progresism atât de larg şi adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învăţământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu şi la pedeapsă”, a mai subliniat Bănescu.

Concluzia ironică a lui Bănescu: ”Să fim toleranți, cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății”

În finalul postării sale, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române concluzionează, într-o notă ironică: ”Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!”.

ADVERTISEMENT

Reamintim că elevul de 16 ani care și-a înjunghiat profesoara în clasă a fost reținut de polițiști. Acesta este acuzat de tentativă de omor. Joi, magistrații vor decide dacă acesta va fi arestat preventiv.

ADVERTISEMENT