Life

Biserica pe fațada căreia se află statuia unui astronaut. Turiștii care ajung aici rămân uimiți

Lăcașul de cult care are reprezentat un astronaut. Credincioșii care descoperă obiectivul sunt de-a dreptul impresionați.
14.02.2024 | 23:30
Biserica pe fatada careia se afla statuia unui astronaut Turistii care ajung aici raman uimiti
Lăcașul de cult care are reprezentat un astronaut. Credincioșii care descoperă obiectivul sunt de-a dreptul impresionați. Sursa foto: catedralsalamanca.org. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Biserica pe fațada căreia se află statuia unui astronaut. Turiștii care ajung aici rămân uimiți. Unde se află și care sunt întrebările pe care le ridică această construcție impozantă. Misterul datează de foarte multă vreme.

Lăcașul de cult care are reprezentat un astronaut. Credincioșii care descoperă obiectivul sunt de-a dreptul impresionați

Lăcașul de cult care are reprezentat un astronaut. Credincioșii care descoperă obiectivul sunt de-a dreptul impresionați, la fel și turiștii din lumea întreagă care vin aici pentru a observa totul direct de la fața locului.

ADVERTISEMENT

Persoana care călătorește în spațiu cosmic face parte din decorul Catedralei Nueva din Salamanc și se găsește printre frizele gotice ale Puerta de Ramos (pe o parte a clădirii). Biserica din Spania are o vechime uriașă în spate.

Mai exact, a fost construită în secolul al XVI-lea, motiv pentru care cercetătorii se întreabă cum este posibil ca în anii 1500 să fie cineva care să știe cu atâta precizie care este echipamentul necesar pentru o călătorie în spațiu.

ADVERTISEMENT

De remarcat faptul că, astronautul cu o înălțime de 20 cm este reprezentat având costumul complet care are nevoie de cască, echipament presurizat și tub de oxigen. Statuia de pe fațada lăcașului de cult a lansat numeroase controverse de-a lungul timpului.

Sunt foarte multe ipoteze în privința construcției, cea mai fascinantă făcând trimitere la faptul că Pământul a fost vizitat de mai multe ori în trecut de ființe din spațiu. Cu toate acestea specialiștii au și o ipoteză mai simplă.

ADVERTISEMENT

Care este adevărul despre statuia astronautului de pe fațada bisericii din Spania

Majoritatea experților sunt de părere că statuia astronautului reprezintă într-adevăr un astronaut din zilele noastre, însă nu are niciun fel de legătură cu decorațiunile originale ale catedralei. Asta înseamnă că a fost făcută ulterior.

În acest sens stau drept dovadă restaurările care au avut loc în anii 1980. Se pare că atunci s-a luat decizia de a se grava unele amintiri din secolul nostru în piatră. Atunci s-au inserat mai multe figuri în locurile unde bogatele decorațiuni din secolul al XVI-lea nu mai erau complete.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se mai numără, în afară de astronautul complet echipat (simbol al erei spațiale moderne), un linx iberic pe cale de dispariție. Unul dintre pietrarii care au participat la lucrările de restaurare, Miguel Romero, a avut ideea de a consemna că această parte este nouă.

Informațiile furnizate de lavangurdia.com, arată că statuia astronautului de pe fațada Catedralei din Spania are cel circa 32 de ani. Foarte aproape de aceasta se află și un dragon care mănâncă două cupe de înghețată.

ADVERTISEMENT
Tags: