Sport

Blaturile au ajuns și în tenis! Doi jucători importanți din top 50 ATP sunt investigați pentru trucarea unor meciuri

Rusul Aslan Karatsev (40 ATP) și georgianul Nikoloz Basilashvili (25 ATP) sunt acuzați pentru trucarea unor meciuri, alături de antrenorul Yahor Yatsyk.
11.07.2022 | 13:46
Blaturile au ajuns si in tenis Doi jucatori importanti din top 50 ATP sunt investigati pentru trucarea unor meciuri
Aslan Karatsev (40 ATP) și Nikoloz Basilashvili (25 ATP) ar putea fi suspendați pe viață dacă vor fi găsiți vinovați
ADVERTISEMENT

Meciurile trucate au devenit o problemă și în sportul alb, iar ATP a pornit o anchetă fără precedent în tenisul mondial.

Doi jucători din top 50 ATP, investigați pentru meciuri trucate!

Dacă până acum se vorbea despre astfel de blaturi doar la nivelul turneelor Challenger și ITF, se pare că situația este mult mai gravă decât se anticipa.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre rusul Aslan Karatsev (40 ATP) și georgianul Nikoloz Basilashvili (25 ATP), acuzați împreună cu un antrenor cu care au lucrat ambii jucători. Dezvăluirea a fost făcută de către jurnaliștii germani Markus Harm și Jannik Schneider de la ZDF. Conform anchetei acestora, cei doi au fost protagoniștii unor meciuri în care s-au pariat sume uriașe.

Conform tennisuptodate.com, omul din spate este Yahor Yatsyk, colaborator al ambilor jucători. Cei doi jucători ar fi primit cel puțin de două ori sume de bani importante din partea antrenorului rus pentru a influența rezultatul mai multor partide. Aceste informații sunt verificate și provin din documente secrete de investigație ale ITF.

ADVERTISEMENT

Rusul Aslan Karatsev a ajuns în semifinale la Australian Open anul trecut și a câștigat trei titluri de simplu

Aslan Karatsev a reușit cea mai bună performanță din carieră anul trecut la Australian Open, unde a fost la un pas de finală. Rusul s-a plâns la acel moment din cauza banilor și că nu are un sponsor principal.

Tenismenul rus a câștigat trei turnee ATP, ultimul la Sydney la începutul acestui an. Se pare că a jucat în două meciuri în care s-au pariat sume uriașe.

ADVERTISEMENT

Pariurile s-au făcut în Finlanda, în 2019, respectiv în Kazahstan, în 2020, însă nu se știe exact despre ce partide este vorba.

Georgianul Nikoloz Basilashvili este și el anchetat în acest moment

Basilashvili este anchetat în aceste zile, iar conform presei din Rusia un meci de dublu a ridicat mari semne de întrebare în privința corectitudinii sale.

ADVERTISEMENT

Este vorba chiar despre turneul de Grand Slam de la Wimbledon, mai exact meciul său din turul unu din 2021, când a făcut pereche cu moldoveanul Radu Albot.

Cei doi au pierdut în trei seturi împotriva lui Marton Fucsovics / Stefano Travaglia. Pe acest meci s-ar fi pariat undeva la jumătate de milion de euro. Ba mai mult, iubita sa, Sofia Dmitrieva, a fost exclusă pe viață pentru trucare de meciuri.

Karatsev și Basilashvili, anchetați de poliția franceză în 2020 la Roland Garros

Cei doi tenismeni au fost monitorizați de poliția franceză și la turneul de Grand Slam de la Roland Garros din 2020. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost la turneul de la Stuttgart din acest an.

Yahor Yatsyk este capul rețelei și cel care abordează jucători cu probleme financiare: „Yatsyk este implicat de ani de zile în trucarea de meciuri, lucrează cu oameni care au de-a face cu acest fenomen în Rusia și Europa de Est. Are mereu mulți bani cu el, merge în turnee și caută jucători tineri care au probleme financiare, pe care îi poate convinge cu bani.

Yatysk a lucrat îndeaproape cu Karatsev și Basilashvilli, i-a urmărit ani de zile. Ambii jucători sunt incredibil de talentați. Dar au avut probleme financiare la început și au alunecat în clasament. În astfel de momente critice i-a abordat”, a declarat pentru ZDF sub anonimat un antrenor din Europa de Est, conform tennisuptodate.com.

ADVERTISEMENT
Tags: