Sport

Blestemul lui Pep Guardiola! Nu a câştigat niciun trofeu în Champions League fără Leo Messi

Pep Guardiola este marele perdant al finalei Champions League. Antrenorul lui City nu a câştigat niciodată trofeul de când a plecat de la Barcelona.
30.05.2021 | 01:15
Blestemul lui Pep Guardiola Nu a castigat niciun trofeu in Champions League fara Leo Messi
Blestemul lui Pep Guardiola! Nu a câştigat niciun trofeu în Champions League fără Leo Messi
ADVERTISEMENT

Manchester City a pierdut cu 0-1 prima finală a Ligii Campionilor din istoria clubului, în faţa celor de la Chelsea. Kai Havertz a marcat unicul gol al finalei în minutul 42 şi a adus al doilea trofeu din istorie pentru londonezi.

Blestemul lui Pep Guardiola! A pierdut prima finală europeană

Pep Guardiola a pierdut prima finală europeană din carieră în faţa lui Thomas Tuchel. Antrenorul lui Chelsea l-a învins pe rivalul său din Premier League a treia oară în acest sezon, din trei meciuri disputate.

ADVERTISEMENT

Însă, pentru Pep Guardiola dezamăgirea e cu atât mai mare cu cât a venit în finala Champions League, singurul trofeu important care le lipseşte “cetăţenilor” din palmares. Iar finala de la Porto a fost momentul în care City a fost cel mai aproape.

Guardiola a câştigat două trofee în Champions League! Niciun trofeu fără Messi

Pentru antrenorul catalan continuă blestemul eşecurilor în UEFA Champions League. După ce a plecat de la Barcelona, în urmă cu 9 ani, Pep Guardiola nu a mai câştigat niciodată trofeul din Champions League.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a fost antrenor la două dintre cele mai bune echipe ale Europei: Bayern Munchen şi Manchester City, Pep Guardiola nu a mai câştigat trofeul Champions League de 10 ani, de când antrena Barcelona.

Catalanul are în palmares două trofee ale Ligii Campionilor, câştigate în 2009 şi 2011 cu Barcelona. De fiecare dată, Leo Messi a fost protagonist. Iar seria lungă fără succes în cea mai importantă competiţie intercluburi le dă apă la moară contestatarilor care spun că Guardiola nu poate câştiga fără Messi.

ADVERTISEMENT

Leo Messi, decisiv în ambele finale disputate cu Guardiola pe bancă!

În 2008-2009, Barcelona juca finala Ligii Campionilor împotriva lui Manchester United. Catalanii aveau să se impună cu 2-0 în finala de la Roma, prin golurile marcate de Samuel Eto’o şi Leo Messi.

Două sezoane mai târziu, catalanii au întâlnit Manchester United la Londra. Pedro a deschis scorul pentru catalani, însă Rooney a egalat. Messi şi David Villa au înscris în a doua repriză şi au adus al doilea trofeu în mandatul lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Avea să fie ultimul pentru antrenorul catalan. Ajuns la Bayern în 2013, Pep Guardiola nu a reuşit mai mult decât calificarea în semifinale cu bavarezii. La Manchester City, Pep a calificat echipa în finala Ligii Campionilor din 2021.

Aventura continuă pentru Pep! Champions League, singurul trofeu care lipseşte din vitrina lui Manchester City

Însă, Chelsea s-a impus în ultimul act, scor 1-0, şi pentru Pep Guardiola continuă blestemul în Champions League. Nu a câştigat niciodată trofeul fără Leo Messi, care în mandatul său a fost cel mai bun jucător din lume.

Pentru antrenorul iberic aventura continuă la Manchester City. Campion pentru a treia oară în Premier League cu “cetăţenii”, Guardiola ţinteşte câştigarea Ligii Campionilor şi cu o altă echipă, iar pentru City este trofeul major care lipseşte din palmares.

Blestemul lui Pep Guardiola! Nu a câştigat niciun trofeu în Champions League fără Leo Messi
Blestemul lui Pep Guardiola! Nu a câştigat niciun trofeu în Champions League fără Leo Messi
  • 50 de ani are Pep Guardiola
  • 1 finală europeană a pierdut antrenorul catalan, finala Champions League 2021
ADVERTISEMENT