News

Blocaj la metrou. Angajații Metrorex ies în stradă să protesteze

Alertă la metrou. Sindicaliștii avertizează că traficul transportului din subteran ar putea fi afectat în urma protestelor
04.04.2024 | 10:06
Blocaj la metrou Angajatii Metrorex ies in strada sa protesteze
Un protest al angajaților Metrorex ar putea duce blocaje mari în subteran. Nemulțumirile lucrătorilor. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Astăzi, angajații Metrorex se adună în Piața Victoriei pentru a-și exprima nemulțumirile printr-un protest. Ca urmare, există posibilitatea ca serviciul de transport subteran să fie perturbat, avertizează liderii sindicali.

Protest al angajaților Metrorex

Un număr considerabil de lucrători ai Metrorex vor protesta în fața clădirii Guvernului. Reprezentanții sindicatelor afirmă că există un risc semnificativ de blocare a rețelei de transport public subteran din București.

ADVERTISEMENT

„Conducerea Unitatea – Sindicatui Liber din Metrou (USLM) a trimis o adresă către Primăria Municipiului București în care i-a solicitat primarului general Nicuşor Dan să ia la cunoștință că în data de joi, 4 aprilie 2024, între orele 14.30 – 15.30, în fața Guvernului României, în Piața Victoriei, se va desfășura o adunare publică (pichet de protest, depunere de documente)”. a transmis Club Feroviar.

Decizia de aprobare a protestului angajaților Metrorex, membri ai USLM, a fost luată de către primarul Capitalei, Nicușor Dan. Sindicatul Liber din Metrou estimează că aproximativ 500 de persoane vor participa la protest.

ADVERTISEMENT

Principala nemulțumire a sindicaliștilor se referă la aspectul salarial. Aceștia reclamă faptul că salariile lor nu au fost majorate conform prevederilor noului Contract Colectiv de Muncă, care prevedea o creștere de 13%. În plus, se confruntă cu dificultăți legate de lipsa de personal și insuficiența fondurilor.

Activitatea trenurilor ar putea fi perturbată

USLM avertizează cu privire la riscul iminent de perturbare a activității metroului din București. Participanții la protest vor fi echipați cu bannere, pancarte și sisteme de sonorizare, respectând în același timp legislația în vigoare. De asemenea, o delegație formată din patru persoane urmează să depună un memoriu la registratura instituției în cauză.

ADVERTISEMENT

În schimb, traficul rutier nu va fi afectat, iar organizatorul trebuie să îndeplinească mai multe reguli potrivit legii, după ce Nicușor Dan a autorizat acest protest.

„Pe durata de desfăşurare a manifestaţiei se vor folosi bannere, pancarte si mijloace de sonorizare cu respectarea legislației în vigoare. Totodată o delegaţie formată din patru persoane va depune un memoriu la registratura instituţiei pichetată.

ADVERTISEMENT

Nu se va perturba traficul pietonal şi rutier din zonele pichetate. Paza bunurilor, asistenţa medicală şi salubrizarea zonei se va face prin grija organizatorului atât pe toată durata de desfăşurare a evenimentului, cât şi la încheierea acestuia”, a răspuns Primăria Municipiului București, arată Club Feroviar.

ADVERTISEMENT