Life

“Blonda fatală” a teatrului românesc s-a călugărit după o tinerețe zbuciumată. Povestea neștiută a regretatei Monica Fermo

Povestea regretatei Monica Fermo, “blonda fatală” a teatrului românesc. S-a călugărit după ce a trăit o tinerețe zbuciumată.
30.09.2023 | 16:00
Blonda fatala a teatrului romanesc sa calugarit dupa o tinerete zbuciumata Povestea nestiuta a regretatei Monica Fermo
Monica Fermo, actrița care făcea senzație în anii '70, s-a călugărit după o tinerețe zbuciumată. Sursa foto: bzi.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Monica Fermo, “blonda fatală” a teatrului românesc, s-a călugărit după ce a trăit o tinerețe zbuciumată. Mergea la numeroase petreceri și avea diverse vicii, dar a luat calea credinței.

Monica Fermo, “blonda fatală” a teatrului românesc, s-a călugărit după o tinerețe zbuciumată

Spre finalul anilor ’70, Monica Fermo era una dintre cele mai apreciate prezențe de pe scena Teatrului Național din București, dar și om de televiziune. A avut roluri foarte provocatoare pentru acea perioadă.

ADVERTISEMENT

Tatăl actriței era evreu, dar creștinat de mama sa pentru a fi ferit de furia nemților, la 20 de ani, iar mama ei era creștină pravoslavnică. Părinții Monicăi Fermo nu erau foarte credincioși, așa că nu au botezat-o și a rămas în legea iudaică.

La 32 de ani, Monica Fermo a decis să se retragă din viața publică. Pe 29 iunie 1986, a fost botezată și a primit un alt nume, Elena, apoi s-a călugărit.

ADVERTISEMENT

Fosta actriță a avut o tinerețe zbuciumată, după cum avea să recunoască mai târziu. S-a apucat de fumat de la o vârstă fragedă, din adolescență, și a fost recunoscătoare că atunci nu existau atâtea tentații.

“Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic. De acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea.

ADVERTISEMENT

Mulţumesc lui Dumnezeu că drogurile şi crima, violenţa la scară largă, nu existau pe vremea aceea, că le-aş fi împlinit şi pe acelea. Toate le-am făcut într-o nonşalanţă, într-o frenezie a tinereţii”, spunea regretata actriță, notează romaniatv.ro.

Monica Fermo

Monica Fermo obișnuia să petreacă mult timp la discotecă în adolescență. Până la 30 de ani, fosta actriță a trăit deja foarte multe și căuta să ducă totul la extrem, chiar și în relațiile amoroase.

ADVERTISEMENT

“Atunci când mergi la un restaurant şi mănânci o mâncare extraordinară, într-o atmosferă de vis, cu un bărbat superb, cu bani, cu luxul de rigoare şi te duci cu el în dormitor, are loc o acţiune, o iubire… Însă asta se termină!

Totul se termină! Şi cu cât se termină mai repede, cu atât mai repede ajungi la o culme în care vezi că, de fapt, urmează o prăpastie! Că însăşi culmea e o prăpastie! Şi nu ştii unde să te mai duci şi ce să mai faci, a mai spus aceasta.

După ce a avut o tinerețe atât de agitată, Monica Fermo a fost ușurată să scape de toate. De fiecare dată, fosta actriță căuta diverse plăceri, dar cădea și mai jos.

“OZN-iştii, spiritiştii, yoghinii şi filosofii îmi promiteau limanul, dar eu ajungeam în marginea prăpastiei, simţeam că acolo este ceva extraordinar şi mă aruncam în altceva, mai îngrozitor, ca să pot scăpa de acel ceva care era în spatele meu.

Veneam din valea spirituală a glodului, eram înglobată în patimi extraordinar de mari, atât de iuţi şi de fierbinţi în practicare”, mai spunea aceasta.

După ce a fost botezată, fosta actriță s-a apropiat tot mai mult de Dumnezeu. S-a călugărit și s-a stabilit la Ierusalim, acolo unde era cunoscuta ca Maica Ecaterina. S-a stins din viață la 65 de ani, în noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: