Life

Boala cu care Monica Tatoiu se luptă de zeci de ani: “Femeile care au această afecţiune chiar suferă”

Monica Tatoiu a vorbit despre boala pe care o are de mai bine de 40 de ani. Nu există leac pentru afecțiunea de care suferă afacerista.
05.12.2022 | 18:28
Boala cu care Monica Tatoiu se lupta de zeci de ani Femeile care au aceasta afectiune chiar sufera
De ce boală suferă Monica Tatoiu. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Monica Tatoiu a vorbit despre boala cu care se luptă de mai bine de patru decenii. Este o afecțiune pe care o au foarte mulți oameni și pentru care nu există leac.

Monica Tatoiu, dezvăluiri despre boala cu care se luptă de la 24 de ani

Femeia de afaceri se luptă încă de la 24 de ani cu o boală de piele de care nu poate scăpa.

Cu toate acestea, Monica Tatoiu a învățat să trăiască cu această afecțiune, pe care a moștenit-o de la tatăl ei. Este vorba de psoriazis.

ADVERTISEMENT

Boala vedetei s-a declanșat atunci când avea 24 de ani, însă i s-a agravat la 28. Pentru a ameliora afecțiunea, afacerista merge anual în Caraibe, acolo unde se expune la soare și atunci când la noi în țară este iarnă.

Timp de trei luni pe an, aceasta trebuie să se expună la soare, altfel pielea ei va arăta ca cea a unei “reptile”.

ADVERTISEMENT

“Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare, pentru că altfel sunt un fel de reptilă.

Singura soluție e soarele, razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani de zile plec în luna noiembrie în Caraibe.

ADVERTISEMENT

În general, femeile care au această afecțiune, chiar suferă.”, a declarat Monica Tatoiu pentru impact.ro.

Din păcate, pentru această boală nu există tratament. La rândul ei, Monica Tatoiu i-a transmis boala și fiului ei, acum în vârstă de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

“Cam 30% o au, iar boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești, în cazul meu e boală luată de la tata, iar fiul meu m-a moștenit pe mine, n-am ce să-i fac, asta-i viața și nu există tratament.

Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri.”, a adăugat afacerista.

Monica Tatoiu a mai adăugat că pielea ei arăta foarte rău atunci când avea 28 de ani.

Ce soluție a găsit femeia de afaceri pentru boala de care suferă

Atunci când este agitată, femeia de afaceri începe să aibă mâncărimi ale pielii, dar s-a obișnuit cu acest lucru. Faptul că se expune la soare de atâția ani a mai ajutat-o, însă afecțiunea este vizibilă mai ales la coate.

O soluție pentru această afecțiune ar fi cremele cu cortizon, dar vedeta nu le recomandă, deoarece nu fac doar bine.

“De câte ori sunt agitată, încep să mă mănânce coatele, genunchii, încheieturile, în general, la mine și gleznele. Am învățat să trăiesc cu chestia asta. A fost greu, dar sunt valuri, care vin și trec.

Dar, dacă stau la soare, s-a mai atenuat, măcar la coate. La mine se vede la televizor, pentru că gesticulez, mi se văd coatele. Și mă dau cu tot felul de creme.

O soluție au fost cremele cu cortizon, dar nu le recomand, pentru că cortizonul face și bine, dar și rău.”, a mai explicat Monica Tatoiu.

Vacanța petrecută în Caraibe se va termina în curând, iar în perioada petrecută acolo vedeta a citit mai multe cărți, a făcut scufundări, însă a avut parte și de câteva furtuni în Oceanul Atlantic.

Femeia de afaceri merge anual în același loc în vacanță, iar localnicii o cunosc deja foarte bine.

ADVERTISEMENT
Tags: