Life

Boala de care suferă Arnold Schwarzenegger. Actorul a recunoscut abia acum: “Iată secretul meu”

Arnold Schwarzenegger a dezvăluit care e boala de care suferă. Îndrăgitul actor de la Hollywood a recunoscut acest lucru abia acum.
09.08.2023 | 13:20
Boala de care sufera Arnold Schwarzenegger Actorul a recunoscut abia acum Iata secretul meu
De ce boală suferă Arnold Schwarzenegger. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Arnold Schwarzenegger a vorbit despre boala de care suferă. Este o afecțiune care apare din perioada copilăriei și care i-a provocat probleme de-a lungul timpului.

Boala de care suferă Arnold Schwarzenegger. Actorul și-a dezvăluit secretul

Îndrăgitul actor a jucat în zeci de filme de-a lungul carierei, iar anul acesta și-a făcut debutul și în lumea serialelor cu rolul din “Fubar”, producție care se regăsește pe Netflix.

ADVERTISEMENT

Recent, Arnold Schwarzenegger a dezvăluit că suferă de o afecțiune la care nimeni nu s-ar fi gândit. Actorul a făcut public acest lucru pe rețelele de socializare.

Astfel, actorul și culturistul suferă de dislexie, o tulburare la citit, care poate fi recunoscută prin greșeli în timpul lecturii. Cei care au această afecțiune citesc lent sau se pot observa modificări ale cuvintelor.

ADVERTISEMENT

În copilărie și adolescență, atunci când era la școală, Arnold Schwarzenegger era taxat dur pentru faptul că nu putea citi la fel ca alți colegi. În plus, nu se vorbea despre asemenea tulburări la vremea respectivă.

“Aș putea să vă spun că sunt grozav la toate, dar aș minți. iată secretul meu: citesc îngrozitor. Nu se vorbea despre dificultăți de învățare în Austria anilor ’50, așa că, de cele mai multe ori, când mi se cerea să citesc cu voce tare în clasă, se producea dezastrul și eram lovit cu rigla. Dar acum știu că sunt dislexic”, a spus actorul într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cum reușește actorul să se descurce cu dislexia

Această afecțiune i-a adus greutăți și pe platourile de filmare. A fost nevoie ca actorul să facă eforturi uriașe, cum ar fi să citească scenariile pentru filme cu mult timp înainte. De asemenea, se pregătește intens și înainte de a ține un discurs.

“Atunci când mă pregătesc pentru un film, citesc scenariul cu luni înainte, până când memorez fiecare replică. Atunci când trebuie să țin un discurs, îl exersez cam de 20 de ori înainte, ca să mă obișnuiesc cu acele cuvinte”, a mai spus fostul politician pe pagina sa.

ADVERTISEMENT

Cu toate că i-a fost foarte greu, dislexia nu a fost un obstacol pentru ca Schwarzenegger să aibă o carieră de succes. Are numeroase roluri în filme la activ, dar a fost și guvernator al Californiei.

Actorul a făcut această dezvăluire cu ocazia unui anunț important. Acesta va lansa un audiobook în această toamnă și speră să-i inspire pe cei care îl vor asculta.

ADVERTISEMENT
Tags: