Sport

Bodo/Glimt, victorie clară înainte de meciul cu Sepsi și e lider în Norvegia

Bodo/Glimt a câștigat partida din campionat înainte de duelul cu Sepsi în play-off-ul UEFA Conference League. Adversarul covăsnenilor e lider în Norvegia.
20.08.2023 | 20:27
BodoGlimt victorie clara inainte de meciul cu Sepsi si e lider in Norvegia
Bodo/Glimt a câștigat clar partida din campionat înaintea duelului cu Sepsi. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Bodo/Glimt a obținut o victorie clară în campionat înaintea meciului tur cu Sepsi din play-off-ul UEFA Conference League, joi, 24 august, ora 20:00. Formația antrenată de Kjetil Knutsen a câștigat partida din deplasare cu Haugesund, scor 3-1, și este lider în Norvegia.

Bodo/Glimt, victorie clară în campionat înainte de meciul cu Sepsi

Sepsi are șansa să se califice pentru prima oară în istorie în grupele unei competiții europene. După ce a trecut de CSKA Sofia și Aktobe, formația lui Liviu Ciobotariu dă piept cu Bodo/Glimt, coșmarul lui Jose Mourinho din urmă cu două sezoane.

ADVERTISEMENT

Înaintea deplasării la Sf. Gheorghe, Bodo/Glimt a jucat în campionat cu Haugesund, în etapa a 19-a. Vicecampioana Norvegiei a câștigat fără probleme meciul din deplasare. În startul reprizei secunde, Diarra a deschis scorul și a adus-o pe Haugesund în avantaj, însă Bodo/Glimt a rezolvat partida.

Amahl Pellegrino, cu o „dublă”, și Faris Moumbagna au marcat golurile victoriei, iar Bodo/Glimt s-a impus cu scorul de 3-1. După 19 etape, formația lui Kjetil Knutsen se află pe primul loc în campionat, cu 44 de puncte.

ADVERTISEMENT

Pellegrino și Grønbæk, principalele arme ale lui Bodo/Glimt

Cei mai periculoși jucători din lotul lui Bodo/Glimt sunt atacantul Amahl Pellegrino și mijlocașul Grønbæk. În vârstă de doar 22 de ani, Albert Grønbæk este cel mai valoros jucător din lotul norvegienilor, cu o cotă de piață ce se ridică la 5 milioane de euro.

În acest sezon, Albert Grønbæk a înscris 12 goluri, fiind unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei. Totodată, Amahl Pellegrino a înscris nu mai puțin de 19 goluri de la începutul anului. Startul sezonului în Norvegia a avut loc în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Amahl Pellegrino a ajuns în vara anului 2021 la Bodo/Glimt din postura de jucător liber de contract. Cotat la un milion de euro, atacantul norvegian a adunat 99 de meciuri, 61 de goluri și 30 de pase decisive în tricoul norvegienilor.

De cealaltă parte, Albert Grønbæk a debutat în fotbalul profesionist la Aarhus. Danezul a fost cumpărat de Bodo/Glimt în vara anului trecut pentru 3,3 milioane de euro. Per total, valoarea lotului liderului din Norvegia se ridică la 31 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Returul dintre Bodo/Glimt și Sepsi va avea loc joi, 31 august, ora 19:00 în Norvegia. Între cele două partide cu Sepsi, norvegienii nu vor juca vreun meci.

ADVERTISEMENT