ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Bogdan Bălănescu aruncă bomba în cazul “COVID-19 la Dinamo”: “Am făcut retestarea şi mi-a spus că nu sunt urme de infectare!”

Autor: Andrei David | 30.07.2020 | 12:38
Bogdan Bălănescu aruncă bomba în cazul
Dinamo va reveni pe teren la Voluntari. FOTO: sportpictures.eu

Bogdan Bălănescu, directorul general de la Dinamo, a încercat să explice situaţia în care se găseşte clubul pe care îl conduce, dezvăluind că există semne de întrebare în ceea ce priveşte testele pozitive de la echipă.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu a putut să dispute cinci etape de play-out, după ce la echipă au apărut multe cazuri de jucători cu teste pozitive de Covid-19.

Până în acest moment, „câinii“ au jucat doar 7 runde, în condiţiile în care Viitorul Constanţa şi FC Voluntari au disputat 12. Dinamo a revenit ieri la antrenamente.

Bogdan Bălănescu: „Vom juca cu Voluntari duminică, de la ora 21:30“

Nu mai puţin de 18 fotbalişti dinamovişti au fost declaraţi pozitivi, iar echipa a intrat în carantină, fără meciuri oficiale şi fără antrenamente.

ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu a povestit o discuţie avută cu medicul care a făcut ultima retestare a dinamoviştilor.

„E o enigmă și pentru noi ceea ce s-a întâmplat cu aceste testări, dar în momentul de față nu ne gândim decât să ne pregătim și să jucăm pe teren meciurile la care vom fi programați. Vom juca cu Voluntari duminică, de la ora 21:30.

Doamna doctor cu care am făcut retestarea mi-a spus că nu ar fi urme de infectare la anumite persoane. Nu știu dacă e malpraxis, pentru că acolo e o eroare umană“, a declarat directorul general al lui Dinamo la Prosport.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru: „Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează“

Probleme cu testele pentru COVID au fost şi la CFR Cluj, unde 23 de jucători au fost fals pozitivi. Situaţia de la CFR Cluj a fost explicată de Nelu Tătatu, ministrul Sănătăţii, care crede că erorile pot apărea din cauza aparaturii, reactivilor sau poate fi de natură umană.

„Lucrându-se în serie, există şi o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează.

ADVERTISEMENT

Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive – prima dată – şi negative – a doua oară. Fiecare punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii, şi testele“, a spus ministrul la Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!