Sport

Bogdan Burcea, despre criticile primite: “Nu e normal ca fetele să fie tăvălite în timpul competiției”

09.12.2020 | 19:59
Bogdan Burcea despre criticile primite Nu e normal ca fetele sa fie tavalite in timpul competitiei
ADVERTISEMENT

Selecționerul Bogdan Burcea a vorbit despre criticile primite de handbalistele României. El a sărit în apărarea elevelor sale și a spus că nu e normal că ele ”să fie tăvălite pe parcursul competiției”.

După ce țara noastră și-a aflat oponentele din grupele principale ale Campionatului European, selecționerul Bogdan Burcea a vorbit despre mai multe subiecte legate de națională. România va debuta în grupele principale pe 10 decembrie, de la ora 19:15, împotriva Croației.

ADVERTISEMENT

Va fi un duel care va deschide sau închide drumul ”tricolorelor” spre fazele superioare ale grupei în care Norvegia are prima șansă. Norvegia și Croația au 4 puncte, Germania și Olanda au doar două, iar Ungaria și România nu au niciun punct.

Bogdan Burcea: ”Le-am îndemnat să nu ia în seamă criticile”

Pe 14 decembrie, de la 21:30 se va juca partida cu Ungaria, iar o zi mai târziu, de la 17:00 va fi duelul cu Olanda. „Va fi foarte dificil să ocupăm locul 3 în grupă”, a spus Bogdan Burcea.

ADVERTISEMENT

„Întâlnim adversare de calibru, însă datoria noastră este să avem prestaţii mai convingătoare și să obţinem cât mai multe puncte. Ne concentrăm pe Croația, pe primul adversar: s-a calificat prima din grupe, a jucat foarte bine. Trebuie să jucăm la un nivel mai bun, mai ales ofensiv; eu zic că aici a fost minusul nostru, chiar dacă, de la meci la meci, au existat pași înainte.”

Bogdan Burcea a avut un sfat pentru handbalistele României: „Să nu fie deranjate de criticile care au văduvit echipa națională de o sportivă – și mă refer la Gabi Perianu – care ne putea fi de mare ajutor. Uite că sunt sportivi care rezistă și sportivi care nu rezistă (la ce se spune despre ei în presă, n.a.); eu le-am îndemnat să nu ia în seamă criticile, să se concentreze pe ce au de făcut aici, după care, dacă suntem de criticat, acceptăm fără probleme.

ADVERTISEMENT

”Nu intrăm pe teren să ne dăm la o parte”

Dar să fie după ce se trage linie. În timpul competiției, nu cred că este normal ca sportivele să fie tăvălite, criticate. Trebuie să le susțineți, pentru că reprezintă România și nu intrăm pe teren să ne dăm la o parte sau să facem de râs acest fenomen. Este normal să existe pretenții, aceste fete v-au obișnuit cu pretenții, rezultatele lor v-au obișnuit cu aceste pretenții. Și ele, ca și noi, vom încerca să mergem cât mai sus, să învingem fiecare adversară; câteodată reușim, alteori nu, dar fetele sunt aceleași. Au încercat să ofere tot ce au mai bun, la fel vor face și mai departe”. Selecționerul României a spus că handbalistele noastre vor avea o altă atitudine în grupele principale.

Cristina Laslo a stat și ea de vorbă cu jurnaliștii români. ”Ne gândim la primul meci. Dacă ne gândim la statistici și calcule nu avem nicio șansă. Trebuie să luăm toate punctele din următorul meci și apoi avem șanse; dacă nu te concentrezi pe primul meci, n-ai nicio șansă. (…) Deocamdată suntem în Main Round, ultimul meci a fost unul foarte bun, sunt mulțumită. Se pot schimba multe lucruri de la o zi la alta, de asta nu-mi place să fac calcule despre punctele din grupă și ce obiective avem. Sunt aici să joc și să mă bucur de echipă și că sunt aici.”, a spus ea despre șansele României de a face puncte în grupa principală.

ADVERTISEMENT

”Le-am urmărit meciurile, sunt jucătoare din generația mea, le cunosc foarte bine, am jucat cu ele și la tineret, și la junioare. Nu au un joc foarte spectaculos sau impresionant, dar sunt foarte eficiente, bagă mingea în poartă și se apără foarte agresiv. Le știu stilul, sunt foarte luptătoare, la fel ca Serbia și Muntenegru, joacă până în ultima secundă și dau maxim la fiecare meci”, a declarat jucătoarea despre primul adversar al României. Cristina Neagu i-a criticat și ea pe ”haterii” naționalei.

ADVERTISEMENT