Fotbal intern

Istvan Kovacs, anunțat că are COVID-19 înainte de meci! Bogdan Dumitrache, debut în Liga 1

21.11.2020 | 20:27
Istvan Kovacs anuntat ca are COVID19 inainte de meci Bogdan Dumitrache debut in Liga 1
ADVERTISEMENT

Bogdan Dumitrache (30 de ani) nu va uita niciodată ziua de 21 noiembrie 2020. Tânărul „cavaler al fluierului” a profitat de accidentarea lui Istvan Kovacs și a debutat în Liga 1.

Centralul din Carei era delegat la confruntarea din etapa a 10-a, FC Botoșani – U Craiova, dar a făcut întindere la încălzire și nu a putut conduce meciul.

ADVERTISEMENT

De acest lucru a profitat Bogdan Dumitrache, cel care trebuia să îndeplinească rolul de al patrulea oficial la această confruntare.


UPDATE, ora 20:47. Motivul lipsei lui Istvan Kovacs de pe gazon nu ar fi de fapt o accidentare, ci de faptul că a fost anunțat că este infectat cu COVID-19, conform Digisport. Este o situație ciudată, în condițiile în care oficialii celor două echipe nu au fost anunțați la începutul meciului că Istvan Kovacs este infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bogdan Dumitrache a debutat în Liga 1. Arbitrul l-a înlocuit pe Istvan Kovacs, care s-a accidentat

Comisia Centrală a Arbitrilor a trimis o brigadă experimentată la Botoșani. Pe lângă Istvan Kovacs la centru, la cele două linii au fost delegați asistenții Vasile Marinescu și Alexandru Vodă.

Din păcate, Kovacs, care are și ecuson FIFA, nu a putut oficia jocul dintre FC Botoșani și U Craiova. Centralul în vârstă de 36 de ani s-a accidentat la încălzire și i-a lăsat locul lui Bogdan Dumitrache încă din primul minut.

ADVERTISEMENT

Bucureștean la origine, Dumitrache era singurul arbitru din brigadă care nu făcea parte din lotul de arbitri din Liga 1. El este component al lotului arbitrilor de Liga 2 și a oficiat ultima dată pe 7 noiembrie, la meciul Metaloglobus București – Viitorul Pandurii Tg. Jiu, scor 1-2.

  • Înainte de a pune mâna pe fluier, Bogdan Dumitrache a jucat fotbal la Pro Luceafărul București, școala de fotbal a lui Marcel Pigulea.
  • Dumitrache a început arbitrajul în anul 2007. Cinci ani mai târziu a promovat la Liga 3, iar în anul 2018 a condus primul său meci de Liga 2.
  • În 2016, Federația Română de Fotbal l-a angajat pe centralul bucureștean în funcția de team manager al echipelor naționale de juniori.
ADVERTISEMENT
Bogdan Dumitrache, arbitru
Bogdan Dumitrache, arbitru debutant în Liga 1! A profitat de accidentarea lui Istvan Kovacs. FOTO: sportpictures.eu

Kovacs, cel mai bine pregătit fizic arbitru din Europa

Accidentarea lui Istvan Kovacs a fost una extrem de surprinzătoare, având în vedere condiția fizică pe care o are centralul din Carei. În sezonul trecut, Kovacs a scos cei mai buni timp la testele fizice pe care le-au dat arbitrii FIFA din Europa.

Înaintea meciului de la Botoșani, Kovacs a avut de arbitrat în UEFA Nations League. Pe 15 noiembrie, el a condus la centru partida dintre Slovacia și Scoția, scor 1-0.

Nu a fost singurul meci internațional la care a fost delegat Kovacs în acest sezon. Centralul în vârstă de 36 de ani a mai „fluierat” două partide din Liga Națiunilor, Danemarca – Anglia (8 septembrie, scor 0-0) și Bosnia – Olanda (11 octombrie, scor 0-0) și una din Liga Campionilor, Lokomotiv Moscova – Bayern Munchen (27 octombrie, scor 1-2).

 

ADVERTISEMENT