Sport

Bogdan Lobonț a vorbit despre problemele fotbalului românesc: „Jucătorii nu au ABC-ul jocului!”

Bogdan Lobonț a vorbit despre problemele fotbalului românesc și crede că antrenamentele nu sunt la o intensitate bună și că sunt mult prea temători.
21.07.2022 | 12:29
Bogdan Lobont a vorbit despre problemele fotbalului romanesc Jucatorii nu au ABCul jocului
Bogdan Lobonț a vorbit despre problemele fotbalului românesc. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al României U20 a recunoscut că valoarea unui tânăr fotbalist român e de cinci ori mai mică decât valoarea unui tânăr fotbalist italian.

Bogdan Lobonț a vorbit despre problemele fotbalului românesc

Bogdan Lobonț a vorbit despre problemele fotbalului românesc, explicând și cum s-a desfășurat plecarea sa de pe banca tehnică a naționalei României U20:

ADVERTISEMENT

„Contractul ajunsese la final și am ajuns la un comun acord să nu mai continuăm. Rezultatele pe care le-am avut au fost mult peste ce am avut, ținând cont de valoarea lotului, raportându-ne la sumele de bani de pe site-urile de specialitate.

Valoarea unui fotbalist român e de cinci ori mai mică decât cea a unui italian. În plus, noi am avut cea mai mică medie de vârstă din toate naționalele U20”.

ADVERTISEMENT

„Otto Hindrich e singurul jucător de la naționala U20 care a avut o creștere exponențială. Restul au calități fenomenale, dar trebuie creat mediul propice pentru mișcare.

Trebuie minimum un anrtrenament de un nivel înalt de intensitate pentru jucători. Nu ai cum să te antrenezi la un nivel de 20% ca să joci 100%”, a mai spus Bogdan Lobonț, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Jucătorilor noștri le lipsește ABC-ul fotbalului!”

Bogdan Lobonț a continuat și a explicat că antrenamentele și nivelul de pregătire al fotbaliștilor români nu este unul bun, dezvăluind și ce își reproșează după toată perioada petrecută la echipa națională.

„Noi suferim la antrenamente, la pregătire. Noi când realizăm că dacă vrem să jucăm la o intensitate 5 trebuie să ne antrenăm la intensitate 6, când vom înțelege asta, va fi bine, până atunci vindem fum.

ADVERTISEMENT

Jucătorilor noștri le lipsește ABC-ul fotbalului și le este frică. Eu îmi reproșez că nu am schimbat mai mulți jucători la meciul doi.

Frica vine și din faptul că jucătorii sunt certați la școală, sunt certați de părinți și sunt certați și de antrenor și în meciurui greșesc”, a mai spus fostul portar al naționalei României.

ADVERTISEMENT