Sport

Lobonț s-a întors la Rapid după 23 de ani. Prima reacție. Update exclusiv

Bogdan Lobonț s-a întors la Rapid după 23 de ani. FANATIK dezvăluie în exclusivitate ce funcție va ocupa în Giulești. Prima reacție a fostului portar.
12.08.2023 | 12:38
Prima reacție a lui Bogdan Lobonț după ce a revenit la Rapid. Foto: Facebook - FC Rapid 1923.
ADVERTISEMENT
12-08-2023
09:46

Ce l-a determinat pe Lobonț să revină la Rapid

Bogdan Lobonț este noul antrenor cu portarii de la Rapid, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Fostul portar al „alb-vișiniilor” a fost determinat să revină ca urmare a proiectului solid implementat de conducerea actuală a giuleștenilor. 

„Farmecul Giuleștiului m-a determinat să revin la Rapid, acesta este lucrul care a cântărit foarte mult în decizia mea și, bineînțeles, proiectul extraordinar de interesant care prinde contur la Rapid.

Îmi voi pune toată experiența în slujba Rapidului, cu toată pasiunea și toate competențele pe care le-am dobândit până în acest moment”, a declarat Bogdan Lobonț, conform site-ului oficial al Rapidului. 

Fostul fotbalist al naționalei a vorbit și despre cei doi portari de la Rapid, Virgil Drăghia și Horațiu Moldovan. Lobonț a remaracat calitățile celor doi fotbaliști, însă a lăsat de înțeles că este loc de mai bine. 

„Virgil Drăghia și Horațiu Moldovan sunt doi portari care sunt deschiși la a învăța lucruri noi, au calități care mai trebuie șlefuite și sunt pe un drum foarte bun. Nu va fi ușor nici pentru ei, nici pentru mine, dar este nevoie de răbdare.

I-am urmărit pe Bogdan Ungureanu și Codruț Sandu, fiind jucători care fac parte din circuitul echipelor naționale de juniori și mi-am făcut o idee generală despre ei. Sunt doi portari cu un potențial important, sunt tineri de perspectivă, care trebuie îndrumați pe un drum corect pentru a-și putea folosi si dezvolta la maximum calitățile pe care le au.

Este foarte dificil să ajungi în top. Este nevoie de o voință extraordinară, trebuie să fii perseverent, consecvent și să ai răbdare, lucrurile importante necesită timp, nu pot fi făcute peste noapte”, a mai spus Bogdan Lobonț. 

Bogdan Lobonț
Prima reacție a lui Bogdan Lobonț după ce a revenit la Rapid. Foto: Facebook – FC Rapid 1923.
10-08-2023
12:38

Bogdan Lobonţ a revenit la Rapid! Anunţul oficial al clubului confirmă FANATIK

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Bogdan Lobonţ s-a întors la Rapid. El a fost prezentat în postura de antrenor cu portarii al clubului din Giuleşti: “He’s back!”Bine v-am regăsit!” După 23 de ani, portarul ce a câștigat titlul de campion cu Rapid, în 1999, s-a întors în Giulești! “Pisica” este noul antrenor de portari al clubului nostru!”, se arată în comunicatul giuleştenilor.

Bogdan Lobonț a revenit la Rapid, echipa pentru care a evoluat ca jucător în perioada 1997-2000. FANATIK a aflat în exclusivitate că fostul fotbalist al naționalei sau al lui Ajax este noul antrenor cu portarii al „alb-vișiniilor”.

Bogdan Lobonţ este noul antrenor cu portarii de la Rapid

Bogdan Lobonț a fost liber de contract din vara anului trecut, când a fost demis din funcția de selecționer al naționalei României U20. Ulterior, fostul fotbalist a negociat cu CSA Steaua pentru a ocupa postul de antrenor al echipei U18 din Ghencea.

ADVERTISEMENT

„Pisica” a fost și pe lista lui Gigi Becali pentru rolul de „principal”, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Totuși, după o pauză de mai bine de un an, Bogdan Lobonț va reveni în „iarbă” la Rapid.

Din informațiile FANATIK, „Lobby” va fi noul antrenor cu portarii al clubului din Giulești. Fostul goalkeeper s-a întors la Rapid la propunerea lui Adrian Iencsi. Legendarul fundaș din Giulești a fost prezentat oficial în această vară ca noul antrenor secund al lui Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că antrenorul principal al Rapidului a fost încântat să-l aibă în staff pe Bogdan Lobonț. Bergodi consideră că experiența acumulată de fostul portar în Serie A la AS Roma, de unde s-a retras din activitate în 2018, îi va prinde bine Rapidului.

Bogdan Lobonț s-a întors la Rapid după 23 de ani

Bogdan Lobonț a jucat în tricoul Rapidului în perioada 1997-2000. Alături de giuleșteni, „Pisica” și-a trecut în cont titlul în de campion în 1999 sub comanda legendarului antrenor Mircea Lucescu. Alături de „alb-vișinii”, Lobonț a mai câștigat Cupa României în 1998 și Supercupa în 1999.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii iunie, Bogdan Lobonț a fost prezent la dineul dinaintea evenimentului organizat de Rapid cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existență. „Sunt tânăr, am 45 de ani, nici la jumătatea vieții mele nu sunt. Viața e lungă.

Dacă Rapidul a ajuns la 100 de ani… În viață se pot întâmpla multe lucruri”, declara Lobonț despre venirea la Rapid. În cadrul aceleași intervenții, Bogdan Lobonț s-a arătat „privilegiat” că a putut îmbrăca tricoul „alb-vișiniu”.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț a mai antrenat la U Cluj și naționala României

Pe banca naționalei României U20, Bogdan Lobonț a adunat 8 partide și a înregistrat trei victorii și cinci înfrângeri. Înainte de aventura la cârma echipei de tineret a „tricolorilor”, Lobonț a fost secundul lui Cosmin Contra la prima reprezentativă, iar în perioada decembrie 2018 și iunie 2019 a pregătit-o pe U Cluj.

Bogdan Lobonț a adunat 19 meciuri pe banca „șepcilor roșii”, unde a bifat 13 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri. Ca jucător Bogdan Lobonț a evoluat aproape un deceniu la AS Roma și a adunat 85 de apariții în tricoul naționalei României.

  • 45 de ani are Bogdan Lobonț
  • Ajax, Fiorentina și AS Roma sunt echipele din străinătate pentru care a evoluat ca jucător Bogdan Lobonț
ADVERTISEMENT