Sport

Bogdan Vătăjelu, sentiment special la U Cluj – Universitatea Craiova: „O să fie ciudat”

Bogdan Vătăjelu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre derby-ul studențesc U Cluj - Universitatea Craiova, dar și întâlnirea cu foștii colegi din Bănie.
23.09.2023 | 12:04
Bogdan Vatajelu sentiment special la U Cluj  Universitatea Craiova O sa fie ciudat
Bogdan Vătăjelu, interviu înainte de U Cluj - Universitatea Craiova: „Trebuie să mă obișnuiesc cu asta”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău le-a pus gând rău „alb-albaștrilor” înainte de U Cluj – Universitatea Craiova și își doresc să câștige cele trei puncte puse în joc. Bogdan Vătăjelu a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a vorbit despre întâlnirea directă cu foștii colegi de la formația din Bănie.

Bogdan Vătăjelu, despre U Cluj – Universitatea Craiova: „I-am analizat, îi știu pe majoritatea de la Craiova”

Transferat la sfârșitul sezonului 2022-2023 de U Cluj de la Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu îi întâlnește pe „juveți” pentru prima dată în calitate de adversari. Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău are o adevărată colonie de olteni  în Ardeal, iar aceștia își doresc cele trei puncte cu formația din Bănie.

ADVERTISEMENT

Bogdan Vătăjelu îi cunoaște la perfecție pe elevii lui Corneliu Papură, iar fundașul „șepcilor roșii” a dezvăluit că i-a analizat îndeaproape pe olteni. Deși se confruntă cu probleme de lot mari înaintea partidei cu U Cluj, fostul jucător al Universității Craiova este de părere că absențele oltenilor nu sunt o problemă.

Cum vezi partida U Cluj – Universitatea Craiova?

– Este clar că ne așteaptă un meci foarte greu, pe mulți dintre băieți îi cunosc, de fapt pe majoritatea. Sunt jucători foarte buni, jucători cu o calitate individuală extraordinară, dar și noi suntem pregătiți și știm ce ne așteaptă. Ne dorim să luăm punct sau puncte pentru că avem nevoie de puncte.

ADVERTISEMENT

I-ai informat pe colegii tăi de la U Cluj despre atuurile Universității Craiova?

– Este clar, desigur că i-am analizat și îi știm. Și colegii mei se uită la meciuri și îi știu pe majoritatea jucătorilor de la Craiova. Sunt jucători buni, au calități foarte bune, dar noi sperăm că putem să îi contracarăm pe un joc foarte bun de echipă.

Crezi că despărțirea lui Reghe ar fi un avantaj pentru voi?

– Nu știu dacă ar fi un avantaj sau dezavantaj, cu siguranță ca și lot sunt aceiași jucători. Poate că unii se vor simți mai bine, alții poate nu. O schimbare de antrenor poate este un șoc, dar sperăm ca noi să profităm de acest lucru și desigur să putem să facem un joc bun.

ADVERTISEMENT

O revedere cu Andrei Ivan și Alex Mitriță, dar din postura de adversari…

– Sincer, abia așteptăm să mă revăd cu foștii mei colegi. O să fim prieteni înainte și după meci, dar în timpul meciului fiecare își va dori să câștige duelul, jocul. Așa se întâmplă, dar întotdeauna vor rămâne prieteni și vom vorbi de câte ori vom avea ocazia.

Colonie „alb-albastră” la Universitatea Cluj: „Am avem puțin și facem o altă Craiova”

La U Cluj aveți și o colonie de olteni, chiar șase jucători care au trecut pe la Craiova!

– Așa este, suntem mulți jucători care au trecut și pe la Craiova. Mai glumim așa puțin că mai avem puțin și facem o altă Craiova aici. Suntem jucători foarte buni, sunt deja jucători cu experiență ca Chipciu, Nistor și împreună cu ei și ceilalți colegi sperăm să ne închegăm cât de repede putem și să avem rezultatele pe care le merităm și ni le dorim.

ADVERTISEMENT

Te leagă multe amintiri de Universitatea Craiova, este ciudat să o întâlnești din postura de adversar?

– Desigur că o să fie ciudat, o să fie prima dată când îi întâlnesc ca adversar, dar va trebuie să mă obișnuiesc cu asta. Îmi văd de treabă la U Cluj și ușor, ușor încep să îmi revin fizic și să îmi recapăt forma de acum câteva luni. Asta este cel mai important pentru mine, să îmi ajut echipa și colegii.

Sunt și orgolii la mijloc cu Universitatea Craiova, vreți să le demonstrați ceva oltenilor?

– Nu știu dacă este vorba de a demonstra ceva cuiva pentru că eu cât am fost de acolo am demonstrat că mi-am meritat locul, nu mai nimic de demonstrat nimănui. Poate orgolii vor fi pentru că sunt foști colegi, prieteni și sunt orgolile alea pe care le avea și la antrenamente.

Trebuie să rămânem calmi și să ne avântâm în orgoliul ăsta poate puțin prostesc. Trebuie să ne demonstrăm nouă că suntem jucători buni și putem să ne batem de la egal la egal cu echipele din partea de sus a clasamentului.

Ce spune Bogdan Vătăjelu despre absențele de la Universitatea Craiova: „Pot întotdeauna să le suplinească”

Cum vă motivați înainte de meci?

– Mister întotdeauna are un discurs pe măsură, încearcă să ne dea încredere să jucăm la adevărata noastră valoare. Să avem încredere, curaj să jucăm fotbal, nu să ne ascundem de minge sau să ne punem pe două linii. Se promovează un joc de atac, un joc cu multe faze. Ca și motivație înainte de meci trebuie să te motivezi singur să depășești sau să fi mai bun decât ai fost în ziua de ieri sau meciul trecut. Asta este motivația sau cel puțin a mea.

Ce obiective ți-au propus la U Cluj?

– Startul de sezon nu a fost cel mai bun pentru noi, dar cred că ușor, ușor ne revenim și ne dorim să fim în primele 10 sau chiar 8. Dacă vom continua și vor arăta la fel ca în ultimele două meciuri și să se creeze niște relații de joc pentru că suntem foarte mulți jucători noi. Trebuie să ne dorim cât mai mult, să avem ambiția să terminăm cât mai sus. Personal îmi doresc să fiu sănătos și să ajung și la echipa națională.

Universitatea Craiova are și probleme de lot. Profitați de aceste absențe?

– Nu cred că este vorba de absențe pentru că la Craiova este un lot foarte mare și cu jucători care pot întotdeauna să suplinească absențele. Când s-a accidentat și Mitriță au găsit soluții și chiar au câștigat. Cred că nu este problema că lipsesc unu, doi, trei jucători pentru că sunt jucători foarte buni care pot să îi suplinească.

Îi așteptăm, suntem pregătiți și știm că ne așteaptă un meci extraordinar de greu. Sunt sigur că va fi un joc frumos, sper să vină și foarte multă lume la stadion și sper ca noi să ne bucurăm la final.


  • 2,22 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Universitatea Cluj – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: