Fotbal international

Boloni despre problema românilor care nu reuşesc în străinătate: ”Antrenorii nu sunt adaptaţi cerinţelor de afară”

13.09.2018 | 19:29
Boloni despre problema românilor care nu reuşesc în străinătate
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni, antrenorul celor de la Antwerp, a descoperit care este principalul motiv pentru ca jucătorii români, în special cei care pleacă de la Academia lui Gheorghe Hagi, nu reuşesc să se adapteze la nivelul de joc din străinătate. Cei mai mulţi dintre fotbaliştii români plecaţi în străinătate s-au întors în România sau au fost nevoiţi să plece la echipe cu pretenţii mult mai mici pentru a putea evolua.

„Hagi a făcut ceva nemaipomenit acolo! Iar talente sunt tot timpul, trebuie să le cauți, selectezi și antrenezi. De ce nu reușesc în străinătate fotbaliștii lui? Eu cred că antrenorii care lucrează la Ovidiu nu sunt adaptați exigențelor internaționale, că au foarte puțin în contact cu ceea ce se face la nivel european. În general, antrenorii noștri nu au contact și cu elita”, a declarat Boloni într-un interviu acordat celor de la Libertatea.

ADVERTISEMENT

Boloni a vorbit în interviul său despre mai multe probleme din fotbalul românesc

Fostul tehnician al echipei naţionale a vorbit despre problema naturalizării, în special a lui Harlem Gnohere, ultimul pe lista federalilor. Cosmin Contra a anunţat şi el la un moment dat că ar vrea să îl pregătească pe atacantul de la FCSB la naţională, dar acest lucru a iscat un adevărat scandal.

Sper că nu tot Gigi Becali trebuie să naturalizeze! Dacă un fotbalist străin e bun, și eu aș încerca… Dacă găsești, naturalizezi! La fel spun și despre copiii români născuți din emigranți: dacă este bun, ia-l! Depinde de unde și de la cine învață!”, a spus Boloni despre această problemă.

ADVERTISEMENT

Hagi are planuri mari la Viitorul

Patronul fostei campioane a României a anunţat că echipa îşi doreşte să acceadă în grupele unei competiţii europene, iar pentru acest lucru aşteapta anumiţi investitori.

Acesta este următorul pas. Grupele europene vor veni când o să am parteneri financiari. Vreau să vină oameni lângă mine și să ne luptăm pentru a fi cei mai buni, dacă va fi să se întâmple. Dacă nu, asta e, rămânem la ce facem acum. Vă aduc aminte că acum 9 ani, când am deschis Academia, am spus că obiectivul e acela de a crea jucători competitivi. Cred că am făcut cea ce trebuie. Sunt pe drumul care trebuie, merg pe drumul meu. Vreau să promovăm jucători care să facă față la nivel internațional”, sunt planurile lui Gheorghe Hagi la Viitorul Constanţa, dezvăluite în cadrul unei emisiuni de sport.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a creat în 2009 cel mai spectaculos centru de copii şi juniori din România şi a reuşit să promovări succesive cu Viitorul până în Liga 1 Betano. Echipa condusă de fostul mare decar al echipei naţionale a României avea să câştige titlul de campioană în 2017 şi a fost la un pas de a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Boloni se află şi el pe un trend aşcendent şi de curând a primit un nou contract din partea şefilor lui Antwerp în urma evoluţiilor excelente înregistrate de echipa care a revenit sezonul trecut în Jupiler League.