News

Bombardamente la doar 15 km de România. O unitate militară a fost distrusă de rachetele ruse

O unitate militară din apropierea graniței cu România a fost distrusă de rachetele ruse. Bombardamentele au avut loc la doar 15 km de țara noastră. Ce spun autoritățile ucrainene
01.03.2022 | 13:08
Bombardamente la doar 15 km de Romania O unitate militara a fost distrusa de rachetele ruse
ADVERTISEMENT

O nouă zi de război între Rusia și Ucraina. Bombardamentele au avut loc și în apropierea graniței cu România. O unitate militară din regiunea Odesa, situată la 15 km de țara noastră, a fost distrusă de rachetele ruse.

Bombardamente la doar 15 km de România. O unitate militară a fost distrusă de rachetele ruse

În prima zi a lunii martie, un nou atac cu rachete a fost lansat de armata rusă. A fost bombardată baza militară din satul Cairaclia, regiunea Odesa, situată la doar 15 km de granița cu România.

ADVERTISEMENT

Atacul a fost anunțat de primarul orașului Ismail, Andrey Abramchenko, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta i-a îndemnat pe cetățeni să nu iasă din case și să stea la adăpost.

“Dragi cetățeni ai Izmail-ului! Un atac cu rachete a fost lansat asupra unității militare din localitatea Loshchynivka(Cairaclia).

ADVERTISEMENT

Vă rog să rămâneți acasă dacă este posibil, până când situația operațională va fi clarificată complet”, a scris acesta pe rețelele sociale.

Informația a fost confirmată și de șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Sergey Bratchuk.

ADVERTISEMENT

Atacul a vizat o stație radar din baza militară, scrie Obozrevatel.

Bubuiturile au fost auzite și de locuitorii din Tulcea, conform comentariilor din mediul online.

Atac cu rachete, în satul natal al tatălui actorului Tudor Chirilă

Bombardamentele de marți, 1 martie, au avut loc în Cairaclia, satul natal al jurnalistului sportiv Ioan Chirilă, tatăl actorului Tudor Chirilă.

“Atac cu rachete asupra stației de radiolocație din Loșcinovka/Cairaclia, raionul Ismail, anunță primarul orașului Ismail. Explozia s-a produs la 8 km de satul meu natal. În Cairaclia s-a născut Ioan Chirilă, tatăl actorului Tudor Chirilă.

ADVERTISEMENT

Consider că e posibil să se desfășoare un desant de trupe rusești și pe litoralul basarabean al Ucrainei. Foarte probabil să avem un nou val de refugiați localnici de data aceasta, la frontiera română – Isaccea, Galați și a Republicii Moldova”, a scris Anatol Popescu, un lider al etnicilor români din regiunea Odesa, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT