Sport

Borussia Dortmund – Chelsea 1-0 și Club Brugge – Benfica 0-2, în optimile de finală Champions League. Londonezii tremură, milioanele nu asigură calificarea

Benfica e ca și calificată în sferturile Ligii Campionilor după victoria pe terenul lui Brugge, în timp ce Chelsea tremură în urma eșecului suferit la Dortmund.
15.02.2023 | 23:46
Borussia Dortmund  Chelsea 10 si Club Brugge  Benfica 02 in optimile de finala Champions League Londonezii tremura milioanele nu asigura calificarea
Joao Felix a ratat două ocazii uriașe în prima repriză a meciului Borussia Dortmund - Chelsea
ADVERTISEMENT
15-02-2023
19:09

Club Brugge - Benfica 0-2 (Joao Mario 51 pen., D. Neres 88)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Benfica se impune de o manieră categorică și rezolvă în mare parte ecuația calificării. E greu de crezut că, la cum au arătat lucrurile în acest meci, Brugge ar putea reuși să răstoarne scorul în retur.

Min. 90+3: David Neres înscrie din nou, dar golul este anulat pentru un ofsaid.

Min. 88: GOOOL Benfica! David Neres mărește avantajul lusitanilor, după o gravă eroare a apărătorilor belgieni.

Min. 51: GOOOL Benfica! Hendry comite un fault în careu, iar arbitrul dictează penalty. Execută perfect Joao Mario și oaspeții sunt în avantaj.

Min. 45+1: Brugge reușește să înscrie prin Odoi, dar golul este anulat de VAR pentru ofsaid.

Min. 30: Rafa Silva trimite în bară din câțiva metri, după o centarre a lui Joao Mario.

Min. 26: Ocazie pentru Benfica, dar Antonio Silva reia cu capul peste poartă dintr-o poziție excelentă.

Min. 5: Gazdele au o mare ocazie de gol prin Buchanan, dar portarul Vlachodimos are o intervenție providențială.

Min. 1: A început partida.

Au fost anunțate echipele de start pentru partida dintre Club Brugge și Benfica.

Club Brugge: Mignolet (c) – Clinton Mata, Mechele, Hendry – Buchanan, Vanaken, Odoi, Onyedika, Meijer – Lang, Sowah. Rezerve: Bursik – Boyata, Jutgla, Nielsen, Nusa, Rits, Sandra, Sylla, Yaremchuk. Antrenor: Scott Parker.

Benfica: Vlachodimos – Bah, Antonio Silva, Otamendi (c), Grimaldo – Florentino, Chiquinho – Aursnes, Joao Mario, Rafa Silva – G. Ramos. Rezerve: S. Soares, A. Gomes – Draxler, Gilberto, Guedes, Lucas Verissimo, Morato, P. Musa, Neres, J. Neves, Schjelderup, Tengstedt. Antrenor: Roger Schmidt.

15-02-2023
19:05

Borussia Dortmund - Chelsea 1-0 (Adeyemi 63)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final. Borussia Dortmund se impune la limită, la capătul unui meci spectaculos, cu ocazii mari de gol la ambele porți. În ciuda investițiilor uriașe făcute în jucători, Chelsea nu reușește să obțină rezultatele scontate, iar acum tremură serios pentru calificarea în sferturile de finală.

Min. 90+4: Kobel are din nou un reflex senzațional și scoate de sub bară șutul lui Enzo Fernandez din afara careului.

Min. 84: Joao Feli șutează de la 20 d emetri, direct în brațele portarului.

Min. 78: Ocazie monumentală ratată de Chelsea. Liber la 10 metri, Koulibaly șutează violent, Kobel respinge, dar mingea se îndrepta spre poarta goală, însă apare ca în ultima clipă Emre Can și o respinge de pe linie.

Min. 63: GOOOL Borussia! Corner pentru Chelsea, fundașii germani resping, mingea ajunge la Adeyemi, iar acesta face o cursă senzațională, de peste 60 de metri, îl ridiculizează pe Enzo Fernandez, îl driblează și pe Kepa și înscrie în poarta goală.

Min. 62: Kobel se remarcă din nou la un șut puternic al lui Reece James din careu.

Min. 58: Brandt șutează plasat din careu, Kepa Arrizabalaga e atent și reține.

Min. 54: Reece James execută periculos o lovitură liberă de la 20 de metri, Kobel  are un reflex senzațional și evită golul.

Min. 37: Joao Felix se descurcă foarte bine în careu după o combinație cu Havertz, trece de doi adversari, rămâne singur cu portarul, dar șutează în transversală din 7-8 metri.

Min. 33: Adeyemi șutează puternic din marginea careului, mingea se duce peste paortă.

Min. 31: Fază rapidă de atac a lui Chelsea, Joao Felix e găsit liber în careu de Ziyech, la 10 metri de poartă, dar șutează total aiurea.

Min. 27: Haller pătrunde în careu, dar șutul său din unghi, de la 7-8 metri de poartă, se duce în plasa laterală.

Min. 17: Lovitură liberă de pe partea stângă pentru Chelsea, mingea este aruncată pe 6 metri, de unde Thiago Silva reia în plasă. Golul este anulat însă pentru un henț comis de fundașul londonezilor.

Min. 1: A început partida.

Au fost anunțate echipele de start pentru Borussia Dortmund – Chelsea.

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro – Can – Ozcan, Bellingham (c), Adeyemi, Brandt – Haller. Rezerve: A. Meyer – Bynoe-Gittens, S.Coulibaly, Dahoud, Hummels, Malen, Meunier, Modeste, Reus, Reyna, Rothe, Ryerson. Antrenor: Edin Terzic.

Chelsea: Kepa – James, T. Silva (c), Koulibaly, Chilwell – Loftus-Cheek, Enzo Fernandez – Ziyech, Joao Felix, Mudryk – Havertz. Rezerve: Bettinelli, Bergstrom – Azpilicueta, Chalobah, W. Fofana, Cucurella, Hall, Chukwuemeka, Kovacic, Gallagher, Zakaria, Mount. Antrenor: Graham Potter.

Meciurile Borussia Dortmund – Chelsea și Club Brugge – Benfica au loc miercuri, 15 februarie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul manșei tur a optimilor de finală din Champions League. Returul va avea loc marți, 7 martie, pe terenul echipelor care acum sunt vizitatoare.

Cine transmite la TV meciurile Borussia Dortmund – Chelsea și Club Brugge – Benfica

Partidele Borussia Dortmund – Chelsea și Club Brugge – Benfica se joacă miercuri, 15 februarie, de la ora 22:00, în manșa tur a optimilor de finală ale Champions League. Ele vor fi transmise pe micile ecrane pe cele trei canale care au preluat dreptul de difuzare pentru Champions League, respectiv Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Astfel, partida considerată vedetă, cea de la Dortmund, de pe stadionul „Signal Iduna Park”, dintre Borussia și Chelsea o veți putea urmări pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2, în timp ce confruntarea Club Brugge – Benfica pe posturile Digi Sport 3, Orange Sport 3 și Prima Sport 4. Ambele pot fi vizionate și intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Toate informaţiile despre Borussia Dortmund – Chelsea,  în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ce probleme de lot au cele două echipe

Ambele echipe au probleme de lot, dar situația de la Chelsea este cu adevărat dificilă pentru antrenorul Graham Potter, pentru că are nu mai puțin de opt jucători accidentați, iar alți cinci nu au fost trecuți pe lista trimisă la UEFA. Gazdele stau mult mai bine, doar Mourey-Bauza, Moukoko și Wolf fiind indisponibili.

ADVERTISEMENT

La Chelsea, pe lista celor care sunt KO fizic se află Broja, Kante, portarul Mendy, Pulisic, Sterling, Zakaria și Kovacic. Sterling și Kovacic așteaptă ultima decizie a staffului medical. Cei șase care sunt în afara lotului de Champions League sunt atacantul gabonez Aubameyang, fundașul central francez Badiashile, mijlocașul englez Madueke, fundașul dreapta Malo Gusto și aripa Noni Madueke.

Cine arbitrează meciul de la Dortmund

Meciul de la Dortmund va fi condus de o brigadă spaniolă, avându-l la centru pe Jesus Gil Manzano, 39 de ani. Acesta a debutat în La Liga în 2012 și doi ani mai târziu a devenit arbitru FIFA, de atunci arbitrând foarte multe meciuri internaționale înterțări sau din cupele europene. El este arbitrul căruia Lionel Messi, pe atunci la Barcelona, a refuzat să-i strângă mâna după meciul cu Girona din septembrie 2018, terminat 2-2, starul argentinian considerând că Manzano a comis mari erori împotriva echipei sale.

ADVERTISEMENT

Jesus Gil Manzano este criticat frecvent de presa sportivă din Penisula Iberică pentru faptul că scoate extrem de ușor cartonașele, el având unul dintre cele mai mari numere de avertismente pe meci din La Liga, în medie 7-8 cartonașe de meci. În schimb, este foarte circumspect în privința dictării loviturilor de pedeapsă.

Cote la pariuri la jocul Borussia Dortmund – Chelsea

Probabil ca urmare și a buletinului medical atât de stufos din tabăra lui Chelsea, casele de pariuri creditează echipa germană cu prima șansă în acest joc, e drept că nu la diferențe mari. Borussia are 2,50 pentru victorie, Chelsea a primit 3,00. Șansă dublă „1X” valorează 1,45, iar șansă dublă „X2” are cotă 1,60. Gol marcat Borussia are 1,30, gol marcat Chelsea are 1,35.

ADVERTISEMENT

Deși sunt echipe binecunoscute ambele în Europa, ele nu s-au întâlnit niciodată până acum. Londonezii au evoluții mai degrabă modeste în acest sezon în Premier League, fiind departe de zona primelor patru locuri în timp ce Borussia ocupă locul 3 în Bundesliga, la trei puncte de liderul Bayern Munchen.

Toate informaţiile despre Club Brugge – Benfica, în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Ce probleme de lot au cele două echipe

Spre deosebire de partida de la Dortmund, la Brugge aproape că nici nu putem vorbi despre probleme de sănătate. Doar la echipa belgiană există două semne de întrebare, danezul Skov-Olsen și spaniolul Jutgia fiind incerți, decizia în cazul lor urmând a fi luată de stafful medical în dimineața partidei.

La Benfica, tot lotul este valid. Lusitanii l-au pierdut recent pe campionul mondial Enzo Fernandez, argentinianul ajungând în ultimele ore de mercato la Chelsea pentru suma de 120 de milioane euro. Cei de la Benfica spun că momentan nu a trebuit făcută nici o achiziție, existând înlocuitor chiar din cadrul lotului, dar la vară vor vedea ce jucători este nevoie să aducă

Cine arbitrează meciul de la Brugge

Meciul de la Brugge, de pe Jan Breydel Stadion, a fost încredințat unei brigăzi din Italia, avându-l la centru pe Davide Massa, 41 de ani. Acesta este arbitru de Serie A din anul 2011, primul joc condus fiind Fiorentina – Lecce. Din 2014, a devenit arbitru FIFA, iar la momentul actual face parte din lista arbitrilor de elită UEFA.

Davide Massa a fost protagonistul mai multor meciuri în Serie A în care a fost acuzat de comiterea unor erori destul de mari,care au influențat arbitrul. Răspunsul său a creat alte polemici pentru că a fost considerat drept ironie: Numai cine nu muncește nu greșeșete. Dar, per ansamblu, face parte din categoria primilor cinci arbitri din fotbalul italian.

Cote la pariuri la jocul Club Brugge – Benfica

Club Brugge a impresionat în faza grupelor, unde a reușit performanța de a se califica în fața unor echipe precum Atletico Madrid și FC Porto, belgienii fiind considerați la tragerea la sorți a grupelor a patra echipă ca șanse, după Atletico, Porto și Bayern Leverkusen. Cu toate acestea, la partida de acasă cu Benfica, bookmakerii sunt destul de autoritari în privința echipei care este favorită.

Aceasta este formația oaspete, cota acordată Benficăi pentru a câștiga în Belgia fiind de 1,80. Club Brugge, care traversează o prelungită perioadă de rezultate sub așteptări în Belgia, are cotă de 4,40 pentru a da lovitura. Șansă dublă „1X” are cotă 1,75. Gol marcat de Brugge are cotă 1,65.

ADVERTISEMENT