LIVE Actualizat 07-06-2022
20:56

Totul despre Bosnia Herțegovina – România, etapa 2 din Liga Naţiunilor. Fanii ”tricolori”, show pirotehnic în tribune. Video

FANATIK vă oferă amănunte despre meciul Bosnia Herţegovina - România, care va avea loc marţi, 7 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Bilino-Polje din Zenica.
08.06.2022 | 00:00
Totul despre Bosnia Hertegovina  Romania etapa 2 din Liga Natiunilor Fanii tricolori show pirotehnic in tribune Video
ADVERTISEMENT
07-06-2022
20:56

Torțe pentru ”tricolori”

Naționala României a făcut un meci modest la Zenica, dar fanii care i-au însoțit și i-au susținut din tribune au fost la înălțime.

Suporterii nu au încetat să creadă că ”tricolorii” pot obține mai mult din meciul contra Bosniei și Herțegovine și i-au încurajat în permanență.

În repriza secundă, la scorul de 1-0 pentru gazde, fanii reuniți în grupul ”Uniți sub tricolor” au aprins torțe și au improvizat un show pirotehnic spectaculos.

Din păcate impulsul fanilor nu i-a ajutat pe fotbaliștii lui Edi Iordănescu. România a răspuns aparent bine după golul încasat, dar atacurile nu au avut efect și pe tabela de marcaj.

07-06-2022
17:05

Cum arată vestiarul „tricolorilor” înaintea partidei cu Bosnia&Herțegovina

Cu aproape două ore înaintea fluierului de start al partidei de la Zenica, vestiarul României este gata de marele meci și îi așteaptă pe „tricolori” să sosească.

Față de partida din Muntenegru, când am evoluat în alb, în această seară elevii lui Edi Iordănescu vor reveni la tradiționalul echipament de culoare galbenă.

07-06-2022
14:47

Edi Iordănescu a comandat un antrenament în ziua meciului cu Bosnia Herțegovina

Selecționerul Edi Iordănescu nu mai vrea să retrăiască sentimentul de la Podgorica și a programat un antrenament chiar în ziua meciului cu Bosnia și Herțegovina.

”Tricolorii” au efectuat o ședință de pregătire de aproximativ o jumătate de oră, în care preparatorii fizici au urmărit să-i aducă pe jucători într-o condiție sportivă cât mai apropiată de nivelul maxim.

Chiar dacă temperatura din termometre a fost una destul de ridicată, fotbaliștii au executat exercițiile de activare pregătite de staff-ul tehnic al lui Edi Iordănescu.

07-06-2022
12:16

Naționala revine la echipamentul galben

Echipa națională a României va evolua în tricouri de culoare galbenă la meciul cu Bosnia Herțegovina, din etapa a 2-a a Ligii Națiunilor, după ce în Muntenegru au jucat în alb.

La meciul din această seară vor asista aproape 300 de români, iar în tribunele arenei Bilino Polje sunt așteptați, în total, 4.500 de suporteri.

07-06-2022
10:16

Lotul României pentru meciul cu Bosnia

Selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu, a anunțat lotul de 23 jucători cu care va aborda meciul cu Bosnia Herțegovina, din etapa a 2-a a Ligii Națiunilor.

Față de înfrângerea din Muntenegru, pe lista fotbaliștilor convocați au apărut portarul Ștefan Târnovanu, atacantul George Pușcaș și mijlocașii Marius Marin și Deian Sorescu.

bosnia şi herţegovina - românia

În afara lotului au rămas Iulian Cristea – accidentat, Darius Olaru, Mihai Aioanii, Alexandru Mitriță, Marius Ștefănescu, Nicolae Păun și Virgil Ghiță. DE remarcat este faptul că ultimii trei nu au prin lotul nici pentru Muntenegru.

07-06-2022
08:53

Ultima zi de vot pentru alegerea ”tricolorul” lunii

Fanii care doresc să voteze în sondajul ”tricolorul” lunii trebuie să se grăbească pentru că nu mai au timp decât marți, 7 iunie.

Pentru acest trofeu se luptă Darius Olaru, Alexandru Maxim, Andrei Rațiu, Marius Ștefănescu și Florin Tănase.

07-06-2022
06:17

Naționala, antrenament oficial la Zenica

Echipa națională a României a efectuat luni seară antrenamentul oficial înaintea partidei cu Bosnia Herțegovina, din etapa a 2-a grupei din Liga Națiunilor.

bosnia şi herţegovina - românia

La începutul ședinței de pregătire efectuate de arena din Zenica, selecționerul a avut o scurtă discuție cu jucătorii, pentru ca apoi aceștia să trează la antrenamentul propriu-zis.

bosnia şi herţegovina - românia

06-06-2022
11:25

Dorinel Munteanu le cere fanilor să nu-l judece pe Vlad Chiricheș

Căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, și-a asumat eșecul ”tricolorilor” la Podgorica 0-2 cu Muntenegru. Evoluția apărătorului central a fost aspru criticată de majoritatea oamenilor de fotbal.

Nu și de Dorinel Munteanu. Cel mai selecționat fotbalist român din istorie crede că fotbalistul trebuie ajutat să depășească momentul Podgroica și spune că România nu își permite să piardă un jucător ca el.

”El trebuie convins, chiar dacă a făcut greşeli în meciul ăsta. Sigur, a mai făcut greşeli şi în alte jocuri. Este supus greşelii un fundaş central, dar, ţinând cont de situaţia noastră, nu ne permitem să-l pierdem şi pe Chiricheş.

Cred că trebuie discutat cu el, cred că e o problemă mentală la el. Ori nu e mulţumit, ori nu ştiu ce se întâmplă cu el. Au fost nişte greşeli în câteva meciuri, dar să comparăm şi cu meciurile bune făcute, când a fost stâlpul apărării, trebuie să punem în balanţă”, a spus Dorinel Munteanu, la Pro Arena.

06-06-2022
08:58

În ce sistem ar trebui să joace România, în viziunea unui fost internațional

Fostul internațional Basarab Pandurii propune un nou sistem de joc la echipa națională și explică dând exemple concrete de ce ”tricolorii” nu pot performa în modulul de joc aplicat de selecționerul Edi Iordănescu.

”Noi 4-3-3… în primul rând nu e sistem de echipa naţională, de România, noi nu putem niciodată să jucăm 4-3-3. 4-3-3 pot juca trei-patru echipe din lumea asta, care îşi permit să aducă jucătorii cei mai buni pe fiecare post.

City, Liverpool, Barcelona, nici ea nu mai poate, dar sunt trei-patru echipe şi s-a terminat cu 4-3-3. Noi trebuie să jucăm un 4-4-2, tot timpul am spus. Noi, cu un singur vârf, dăm un gol.

Nu ne încălzeşte cu nimic să arătăm cu degetul spre unul, spre altul. În ultimii ani tot arătăm cu degetul, ce tot facem? Nu încercăm să rezolvăm problemele.

E important să arăţi cu degetul dacă rezolvi problemele, dar noi nu facem decât să arătăm cu degetul în ultimii şase ani, fără să rezolvăm niciun fel de problemă”, a explicat Basarab Panduru, pentru Orange Sport.

05-06-2022
18:58

Naționala României a ajuns în Bosnia Herțegovina

Delegația naționalei României a ajuns la Sarajevo, după un zbor cu avionul de 45 de minute de la Podgorica.

bosnia şi herţegovina - românia

De la aeroport, ”tricolorii” au plecat spre Zenica cu autocarul.

bosnia şi herţegovina - românia

05-06-2022
14:39

Germanul Sascha Stegemann va arbitra la Zenica

Germanul Sascha Stegemann va arbitra meciul României cu Bosnia Herţegovina, programat, marţi, 7 iunie, de la ora 21:45, în etapa a 2-a din Liga Naţiunilor.

El va fi ajutat de asistenții Mark Borsch şi Cristian Gittelmann, în timp ce rezervă va fi Robert Schroder. Arbitrii VAR sunt și ei tot din Germania, Benjamin Brand și Soren Storks.

România a început cum nu se putea mai urât grupa de Liga Naţiunilor, cu un eşec fără drept de apel la Podgorica, 0-2, în faţa Muntenegrului. Un Muntenegru lipsit de vedetele sale, dar care a dat o lecţie de determinare şi de dorinţă de a face fericiţi suporterii aflaţi în tribune. Acum, în al doilea meci, în Bosnia, partida se anunţă mult mai dificilă, dar ”tricolorii” trebuie să caute să se reabiliteze după prestaţia jalnică din primul meci.

Chiricheş şi colegii lui, umbre în canicula de la Podgorica

”Tricolorii” au fost o echipă absolut dezlânată, fără niciun pic de determinare, care parcă a fost trimisă cu forţa pe acea temperatură caniculară, dublată şi de o umiditate excesivă să intre pe teren, deşi adversarul avea parte de aceleaşi condiţii meteo destul de dificile. Însă Muntenegru a arătat exact opusul, foarte multă determinare, mereu primii la minge, un pressing care a incomodat vizibil construcţia ofensivă a echipei noastre.

ADVERTISEMENT

Apărarea a greşit grav prin căpitanul Vlad Chiricheş, care de multă vreme se află într-o formă foarte proastă, doar Adrian Rus şi cu Andrei Raţiu putând primi note de trecere. La mijloc nu am fost capabili să creăm nicio acţiune consistentă, cu adevărat periculoasă pentru poarta lui Mijatovic şi fără serviciile celor din compartimentul median atacul nostru nu a existat în nicio formulă.

Vor fi multe schimbări la meciul din Bosnia în echipa României

Este clar că selecţionerul Edi Iordănescu va trebui să caute să regleze lucrurile cât mai repede posibil, mai ales că are ca obiectiv să termine grupa pe unul dintre primele două locuri. Nu va fi uşor, pentru că sunt prea multe probleme de îndreptat după ceea ce a fost în primul meci, dar trebuie luate imediat primele măsuri.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă cu certitudine înlocuirea mai multor jucători care au făcut figuraţie sau au greşit grav, cazul lui Chiricheş, cu jucători care să manifeste mult mai multă implicare şi care să aducă acel plus de agresivitate care să ducă la o abordare mai ofensivă şi la apariţia fazelor de poartă, cu potenţial de finalizare.

Se anunţă introducerea lui Octavian Popescu în atac

Cel mai probabil, lângă Adrian Rus va apărea în centrul apărării Andrei Burcă, de la CFR Cluj, iar pe banda stângă olteanul Bancu ar putea lăsa locul fie experimentatului Camora, fie debutantului Ştefănescu de la Sepsi. Despre postul de portar nu sunt discuţii, poziţia lui Florin Niţă fiind de neclintit.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă, Edi Iordănescu va trebui să mute şi în compartimentul median şi în avanposturi. Este mai mult ca sigură introducerea în atac a tânărului Octavian Popescu de la FCSB, jucătorul care pare a avea cea mai mare personalitate şi tupeu la acest moment dintre ”tricolori”, deşi este mezinul lotului.

Edi Iordănescu, debusolat de evoluţia echipei

Selecţionerul Edi Iordănescu riscă să intre în istoria echipei naţionale la un mod negativ. Până acum doar trei selecţioneri anteriori, doi în perioada interbelică, al treilea, Ştefan Covaci, prin anii 70 ai secolului trecut, au mai avut două înfrângeri şi un egal în primele lor trei meciuri. Cu Iordănescu junior am remizat cu Israel în amical şi am pierdut amicalul cu Grecia şi acum primul joc oficial, în Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Vizibil afectat, selecţionerul a declarat că nu a venit la echipa naţională pentru a se compromite, pentru a-şi strica imaginea construită prin performanţele reuşite la echipele de club şi promite că evoluţii fără determinare nu vom mai vedea pe viitor, pentru că jucătorii care nu vor să dea totul la echipa naţională nu vor mai fi convocaţi la lot.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru „PSF 1” la meciul Bosnia Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT