Sport

FC Botoşani – Dinamo 2-3. „Câinii” s-au trezit prea târziu, moldovenii pot pierde barajul de Conference League. Cum arată clasamentul

FC Botoșani este în pericol să piardă barajul de Conference League, după înfrângerea suferită cu 2-3 pe teren propriu în fața unui Dinamo care s-a trezit prea târziu în lupta pentru evitarea retrogradării
06.05.2022 | 22:15
FC Botosani  Dinamo 23 Cainii sau trezit prea tarziu moldovenii pot pierde barajul de Conference League Cum arata clasamentul
FC Botoșani - Dinamo este un meci cu miză doar pentru gazde. FOTO: Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
06-05-2022
19:29

Cum arată clasamentul în play-out-ul Ligii 1 după FC Botoşani - Dinamo 2-3

FC Botoșani a pierdut surprinzător pe teren propriu cu Dinamo, scor 2-3, și a ratat șansa de a-și securiza locul care duce în barajul pentru Conference League. Chiar dacă moldovenii au în ultima etapă o misiune teoretic ușoară pe terenul Academicii Clinceni, ei nu mai sunt acum la mâna lor, ci au nevoie și ca Rapid sau Sepsi să se împiedice măcar o dată în cele două jocuri pe care le mai au de disputat.

Cu o evoluție mult peste ce a arătat în majoritatea meciurilor din acest sezon, Dinamo s-a trezit prea târziu și mai are de doi bani speranță să o întreacă pe Chindia în clasament, pentru a avea la barajul de retrogradare un adversar teoretic mai ușor din Liga 2.

06-05-2022
17:31

FC Botoşani - Dinamo 2-3 (J. Silva 31, M. Roman II 54 / Pierret 7, 43, Crețu 68)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Grădinaru este eliminat după fluierul final, pentru injurii aduse portarului Pap.

Min. 68: GOOOL DINAMO! Contraatac rapid al oaspeților, Matei îl deschide perfect pe Crețu, care pătrunde în careu și înscrie cu un șut plasat.

Min. 54: GOOOL FC BOTOȘANI! Corner pentru gazde, Șeroni prelungește cu capul până la Mihai Roman II, care reia în plasă din 3 metri.

Min. 45: Accidentat de Pap la faza golului doi al lui Dinamo, Pierret iese în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale, intră apoi pe teren fără permisiunea arbitrului Andrei Moroiță, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat. Secundul Sebastian Moga vede și el cartonașul roșu pentru proteste.

Min. 43: GOOOL DINAMO! Lovitură liberă pentru Dinamo de la 30 de metri, mingea este aruncată pe 6 metri, Pierret îi ia fața lui Pap care iese aiurea și trimite cu capul în plasă.

Min. 39: Dinamo cere penalty după ce Matei trimite cu capul mingea în mâna lui Șeroni.

Min. 36: Jaja îi pasează perfect lui Târcoveanu, care șutează, dar Grădinaru respinge cu fața de pe linia porții, iar apoi Figueiredo respinge din picioarele lui Papa.

Min. 31: GOOOL FC BOTOȘANI! După o combinație a gazdelor, Jaja Silva rămâne singur cu Figueiredo și înscrie din 3-4 metri.

Min. 7: GOOOL DINAMO! Centrarea lui Grădinaru îl găsește liber în careu pe Pierret, care reia cu latul în palsă din 6 metri.

Min. 4: Figueiredo reține șutul lui Dican.

Min. 1: A început partida.

06-05-2022
15:55

Echipele de start la FC Botoșani - Dinamo

  • FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Haruț, Dican, Papa – Tîrcoveanu, M. Roman II, J. Silva. Rezerve: M. Contra – Patache, Dragu, D. Croitoru, Florescu, Petkovski, Mailat, Mateus, Lupeta. Antrenor: Marius Croitoru
  • Dinamo: Figueiredo – Grădinaru, Aloe, Carp, St. Filip – Pierret, Rodriguez – Bordușanu, Matei, Torje – Vl. Morar. Rezerve: Eșanu – Patriche, A. Radu, De Moura, G. Crețu, Ivanov, Răuță, Ivanovski, Măgureanu. Antrenor: Dusan Uhrin

Meciul FC Botoşani – Dinamo are loc vineri, 6 mai, cu începere de la ora 20:30, în etapa a 8-a, penultima, a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1. Jocul prezintă importanţă strict pentru echipa moldoveană, angrenată în lupta pentru a încheia pe locul 7 sau 8 şi a da astfel un prim baraj pentru un loc în turul 1 preliminar al Conference League.

Unde se joacă meciul FC Botoşani – Dinamo, din etapa a 8-a a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1

Întâlnirea FC Botoşani – Dinamo se dispută vineri, 6 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Municipal” din urbea moldavă, în etapa a 8-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi este ultima apariţie pe teren propriu în această fază a campionatului pentru echipa lui Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Evident, dacă va reuşi să termine pe locul 7 sau 8, pentru FC Botoşani nu va  urma vacanţa la sfârşitul play-out-ului, pentru că mai întâi va juca împotriva locului 7 sau 8, colega ei din fruntea play-out-ului, iar apoi învingătoarea dintre ele cu locul 3 sau 4, dacă va câştiga Universitatea Craiova Cupa, pentru o calificare în turul 1 preliminar al Conference League.

Cine transmite la TV partida FC Botoşani – Dinamo

Partida FC Botoşani – Dinamo se joacă vineri, 6 mai, de la ora 20:30, pe Stadionul „Muncipal” din localitate, în etapa a 8-a din play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1 şi va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Botoşani, va fi o vreme frumoasă vineri, 6 mai, cu un cer mai mult senin şi fără a exista pericolul unor precipitaţii. Temperatura maximă va ajunge până la 24 de grade, iar la ora partidei va fi agreabilă,  coborând până la 18-19 grade.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Botoşani – Dinamo

Marius Croitoru îl va avea înapoi pentru acest meci pe atacantul brazilian Jaja, care a fost suspendat o etapă la Mioveni, unde moldovenii s-au impus cu 2-0. Nu sunt probleme de lot pentru tehnicianul botăşănean şi oricum sunt slabe şanse ca adversarul să pună probleme.

ADVERTISEMENT

Şi asta pentru că Duşan Uhrin a decis să lase la odihnă cel puţin trei-patru titulari, pe care îi va alege în ziua partidei, pentru a-i putea avea la dispoziţie în meciurile de baraj. Totodată, a mai decis să renunţe definitiv la serviciile lui Marco Ehmann şi Ricardo Grigore, ultimul un produs sută la sută al pepinierei „câinilor”.

Echipele probabile la FC Botoşani – Dinamo

  • FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Haruț, V. Dican, Papa – Târcoveanu, M. Roman II, Mailat. Antrenor: Marius Croitoru
  • Dinamo: Eșanu – Moura, Jovanovici, Carp, St. Filip – Bordușanu, J. Rodriguez, Ivanov, Torje – Ivanovski, Morar. Antrenor: Dusan Uhrin
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul FC Botoşani – Dinamo

În mod absolut surprinzător, casele de pariuri nu acordă o cotă modică la victorie Botoşanilor, ci dimpotrivă este o cotă excepţional de avantajoasă, 1,60. „Câinii” au 5,50 să câştige, iar să marcheze măcar o dată 1,70.

FC Botoşani a câştigat ultimele cinci meciuri jucate acasă în faţa lui Dinamo, ultimele două chiar la scoruri zdrobitoare, de două ori 4-0, iar ultima oară când „câinii” au plecat cu cele trei puncte, victorie cu 1-0, a fost în 2018. În ultimele şapte jocuri, acasă sau la Bucureşti, moldovenii nu au pierdut cu Dinamo.

ADVERTISEMENT