Sport

Clauză salvatoare pentru Manchester United. Cum poate fi înlocuit Solskjaer cu Brendan Rodgers

Pe lista scurtă după umilitoare înfrângere a ”diavolilor” cu Liverpool, Brendan Rodgers este favorit în cursa pentru înlocuirea lui Solskjaer. Manchester United poate profita de o clauză din contractul acestuia.
11.11.2021 | 13:01
Clauza salvatoare pentru Manchester United Cum poate fi inlocuit Solskjaer cu Brendan Rodgers
ADVERTISEMENT

Zilele lui Solskjaer la Manchester United sunt numărate. Fanii și reprezentanții familiei Glazer, care deține gruparea de pe Old Trafford, au ajuns la capătul răbdării. Campania de transferuri din vară, încununată de reîntoarcerea lui Ronaldo, nu a dat rezultatele așteptate.

”Diavolii roșii” sunt la 9 puncte de liderul Chelsea. Cu șase înfrângeri în 12 meciuri. Sunt deja eliminați din Cupa Ligii, iar în Champions League doar salvatorul Ronaldo le-a permis să fie în cărți pentru jocurile din primăvară. În plus, echipa a suferit o înfrângere istorică în fața lui Liverpool, 0-5, și a pierdut, mai clar decât o arată scorul, 0-2, derby-ul orașului. Iar Ronaldo a criticat dur situația echipei.

ADVERTISEMENT

Clauza salvatoare pentru United

Ei bine, familia Glazer pare să aibă noroc, după cum a relevat The Sun. În acordul lui Brendan Rodgers cu Leicester există o prevedere care-i permite să discute cu o altă echipă dacă aceasta evoluează în UEFA Champions League. Este cazul lui Manchester United, care beneficiază astfel de o clauză salvatoare.

În primul rând pentru că poate discuta cu Brendan Rodgers. Care, probabil, conștient că la Leicester nu poate avea așteptări mai mari, ar da curs ofertei. Apoi pentru că a găsit un om cu potențial în locul lui Solskjaer. Și, probabil, vor demara rapid tratativele. Nu de alta, dar, cu Ole Gunnar pe bancă, statutul de participantă la Champions League poate deveni rapid istorie.

ADVERTISEMENT

Lista lui Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer primise un ultimatum încă după înfrângerea cu Liverpool. Moment în care s-a croit și o listă scurtă de posibili înlocuitori. Pe care figurau Zinedine Zidane, Antonio Conte, Mauricio Pochettino și Erik Ten Hag. Dar și Brendan Rodgers, de la Leicester.

Conte a semnat însă între timp cu Tottenham. Mauricio Pochettino și Erik Ten Hag au proiecte serioase la PSG și Ajax. Astfel că este greu de crezut că vor da curs unei oferte în acest moment.

ADVERTISEMENT

Sigur, Pochettino este cumva sub presiune, ținând cont că jocul echipei nu merge la nivelul așteptat la o echipă care are un trident ofensiv cu Messi, Mbappe și Neymar. Însă echipa conduce în Franța. Iar prestația echipei poate crește până la momentul fazelor decisive ale întrecerii.

La Ten Hag lucrurile sunt și mai complicate. Ajax probează o formă excelentă în UEFA Champions League. Și poate visa chiar să încurce granzii competiției.

ADVERTISEMENT

Apoi, la Zizou, spune fostul internațional McManaman, este greu de crezut că va dori o astfel de mutare. ”Nu am mai vorbit cu Zizou de ceva vreme, dar nu cred că vorbește engleza. Și nu știu dacă este o variantă care l-ar atrage.

Se simte minunat în Madrid. Iar plecarea de acolo și venirea la Manchester ar putea să fie o cerință prea mare pentru el și familia lui”, a spus acesta pentru Manchester Evening Standard.

Brendan Rodgers, marele favorit

În condițiile amintite legate de Pochettino și Ten Hag, o variantă era un interimar. Însă după ce s-au fript cu ciorbă, familia Glazer suflă și în iaurt. Așa au procedat cu Solskjaer și, iată, rezultatele au întârziat să apară. Chiar dacă existau premise.

Rămâne, așadar Brendan Rodgers. Chiar dacă tot McManaman atrăgea atenția asupra piedicilor: ”Nu îl văd pe Brendan mergând acolo. Are toate atuurile, însă trecutul său la Liverpool este un mare obstacol”. Nu acest lucru însă i-a împiedicat pe proprietarii lui United să acționeze. Ci faptul că nu doreau să încalce regulamentele.

ADVERTISEMENT