News

Bucovina, inclusă într-un circuit internaţional de lux. Preţul unui bilet este de aproape 130.000 de euro

Unul dintre cele mai scumpe circuite turistice de lux ale anului a inclus şi România între cele opt state de pe traseul din 2024.
07.03.2023 | 14:30
Bucovina inclusa intrun circuit international de lux Pretul unui bilet este de aproape 130000 de euro
Bucovina îi fascinează deopotrivă pe români şi străini Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bucovina este una dinstre destinaţiile turistice cele mai apreciate din ţara noastră, dar tradiţiile populare şi frumuseţea peisajelor şi a obiectivelor au căpătat notorietate la nivel internaţional. O prestigioasă firmă de turism a inclus această zonă într-un circuit internaţional de lux, organizat cu avioane private.

Din România, direct în Uzbekistan

Circuitul “Regate şi culturi” durează 20 de zile şi include destinaţii din opt ţări din Europa şi Asia Centrală. TCS World Travel a anunțat programul de circuite pentru următorii ani, iar Bucovina, alături de București, se află pe traseul care anul viitor se va fi străbătut în perioada 13 iunie – 2 iulie.

ADVERTISEMENT

Biletul pentru acest circuit costă 129.950 de dolari, în preţ fiind incluse, pe lângă călătoriile cu un avion privat, cazarea la hoteluri, transportul terestru, dar şi activitățile zilnice obişnuite, inclusiv bacșișurile bacşişurile de după mesele la restaurante.

Cea mai recentă formă de circuit anunţată de TCS World Travel are următorul traseu: Londra (Anglia), golful Kotor (Muntenegru), Cracovia (Polonia), București și Suceava (România), Buhara (Uzbekistan), Tbilisi (Georgia), Ashgabat și Merv (Turkmenistan), Efes și Costa de Turcoaz (Turcia).

ADVERTISEMENT

TCS World Travel îi îndemnă pe turiști să aleagă România ca destinație pentru a explora istoria și atracțiile moderne ale țării. “O stea strălucitoare în Europa de Est, castelele pitorești ale României, mănăstirile pictate, de renume mondial, și capitala înţesată de cafenele sunt pline de farmec”, este prezentarea făcută de compania de turism, citată de Monitorul de Suceava.

Cei care se înscriu în acest circuit vor sta în România în perioada 18-20 iunie. Într-una din zile turiștii vor zbura cu avionul privat de la Bucureşti la Suceava, de unde vor pleca să viziteze mănăstirile din Bucovina, din secolele XV și XVI, capodopere ale artei bizantine, și se vor bucura de produsele tradiționale din această zonă a țării.

ADVERTISEMENT

“Baza noastră pentru a explora această țară este capitala României, București, care odată a fost supranumit Micul Paris, pentru arhitectura sa elegantă”, mai spun cei de la agenţia de turism. Din ţara noastrăp se va pleca direct în Uzbekistan, la Buhara, unul dintre cele mai vechi orașe din Asia Centrală.

Buhara a fost o oprire legendară pe vechiul Drum al Mătăsii, o rețea de rute comerciale între China și Europa. Recunoscut ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO pentru centrul său istoric, orașul rămâne cel mai bun exemplu de oraș medieval bine conservat din Asia Centrală.

ADVERTISEMENT

Printre principalele atracții turistice din Buhara se numără Piața Lyabi-Hauz, Moscheea Kalyan, Cetatea Ark și Mănăstirea Chor-Bakr. În plus, orașul este cunoscut pentru producția de mătase, iar piața de covoare din Buhara este faimoasă în întreaga lume.

ADVERTISEMENT
Tags: