News

Bucureștenii vor avea primul centru de testare anti-Covid de tip drive-in. Rezultatele vin pe e-mail în 24 de ore

20.05.2020 | 17:27
Bucurestenii vor avea primul centru de testare antiCovid de tip drivein Rezultatele vin pe email in 24 de ore
ADVERTISEMENT

Bucureștenii vor avea primul centru de testare de tip drive-in din România, pentru Covid-19, special gândit pentru a proteja oamenii.

Bucureștenii se vor testa ca și cetățenii din Israel, Coreea de Sud și SUA

Rezultatele se vor da în 24 de ore, testarea fiind identică cu cele din Israel sau Coreea de Sud. Potrivit Mediafax, centrul de testare de tip drive-in se va deschide joi, 21 mai. Detectarea virusului se va face prin testare de tip Real Time RT-PCR, în centrul amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City din București.

ADVERTISEMENT

Rezultatele vor fi comunicate în maximum 24 de ore, urmând un protocol de recoltare similar celor din SUA, Coreea de Sud sau Israel. Persoanele vor pătrunde cu propriul autoturism în zona de recoltare, fără a fi nevoiți să părăsească mașina.

Conform specialiștilor, vor exista 2 culoare pe care oamenii trebuie să le urmeze. Prima „stație” îi va informa pe oameni referitor la politica GDPR, după care va fi semnat un acord de prelucrare a datelor și se va face o fotografie a Cărții de Identitate, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Autoritățile vor cere numărul de telefon și adresa de e-mail a persoanei testate. Următorul culoar va avea la final o oprire „la boxe – pit stop” unde pacienților li se va recolta din gât probă pentru analize.

În maximum 24 de ore, oamenii vor primi pe e-mail un buletin de analize oficial cu semnătura și ștampila personalului medical de la Laborator.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale prezente în centrul drive-in vor fi echipate corespunzător, conform legislației în vigoare. Spre deosebire de alt tip de testare, testarea drive-in reduce considerabil riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul.

Recomandăm ca în autovehicul să nu se afle alte persoane în afară de cele care locuiesc împreună”, a explicat doctorul Mihail Pautov, directorul companiei.

ADVERTISEMENT

Testarea se va face fără programare prealabilă, iar prețul este de 390 de lei, conform datelor oficiale.

ADVERTISEMENT