Sporturi

Americanii au aprobat un nou test de coronavirus care poate fi făcut la domiciliu. În cât timp sunt gata rezultatele

18.05.2020 | 14:17
Americanii au aprobat un nou test de coronavirus care poate fi facut la domiciliu In cat timp sunt gata rezultatele
ADVERTISEMENT

Americanii au aprobat de urgență un nou test de coronavirus care poate fi făcut la domiciliu de doritori.

Americanii au aprobat un nou test de coronavirus care poate fi făcut la domiciliu

Conform sciencealert.com, Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) au aprobat noul test de coronavirus ce poate fi făcut la domiciliu și care a fost creat de compania Everlywell.

ADVERTISEMENT

Trusa de colectare a eșantioanelor va fi disponibilă numai pe bază de rețetă. Oamenii care doresc să să testeze la domiciliu trebuie să completeze un chestionar online, iar un furnizor de servicii medicale va analiza potențialii pacienți.

Kit-ul include tampoane nazale pentru prelevarea unui eșantion împreună cu un tub umplut cu soluție salină pentru depozitarea tamponului și expedierea eșantionului la una dintre cele două companii care se ocupă de analize.

ADVERTISEMENT

FDA mai autorizase două kituri de testare la domiciliu

”Din momentul în care apăsați butonul de comandă, până în momentul în care obțineți rezultatele testelor pe telefonul sau dispozitivul dumneavoastră va dura între trei și cinci zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Everlywell, Christina Song.

Aceasta a mai precizat că respectivele kituri de testare vor fi disponibile de la sfârșitul lunii mai, iar costul unui astfel de test se ridică la 135 de dolari.

ADVERTISEMENT

FDA a acordat autorizație de urgență altor două kituri de testare COVID-19 la domiciliu. Unul a fost a fost un kit de probe de salivă de la Rutgers Clinical Genomics Laboratory.

Celălalt a fost trusa de tampon nazal LabCorp, pe care compania a pus-o recent la dispoziție pe scară largă după ce au acordat prioritate lucrătorilor medicali de prim rang în timpul lansării sale.

ADVERTISEMENT

Italienii au creat și ei testul rapid salivar (TRS), care este capabil să detecteze prezența coronavirusului în câteva minute și ar putea fi un element strategic pentru redeschiderea în siguranță a activităților sociale.

ADVERTISEMENT