Sport

Budescu, un nou moment de magie! Pasă de gol genială în Farul – U Cluj 1-1

Constantin Budescu a ieșit din nou la rampă. „Magicianul” Farului a pasat decisiv în meciul cu U Cluj la golul înscris de Tudor Băluță. Scor final 1-1.
21.10.2023 | 23:41
Budescu un nou moment de magie Pasa de gol geniala in Farul  U Cluj 11
Constantin Budescu a oferit un nou moment de magie în Farul - U Cluj. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Farul a primit vizita celor de la U Cluj în etapa a 13-a din SuperLiga, prima rundă după pauza cauzată de meciurile echipelor naționale. Conduși mai bine de 50 de minute, „marinarii” au reușit egalarea prin Tudor Băluță. Mijlocașul campioanei a fructificat o pasă genială venită de la Budescu.

Budescu, un nou moment de magie! Pasă de gol genială în Farul – U Cluj

În minutul 67, Constantin Budescu a înaintat cu mingea spre careul advers. Jucătorul transferat de Farul în vară, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, a avut poziție de șut, însă a preferat să-i paseze lui Tudor Băluță.

ADVERTISEMENT

Decizia s-a dovedit a fi inspirată, deoarece în urma pasei lobate a lui Budescu peste apărarea adversă, mijlocașul de 24 de ani a rămas singur cu portarul pe care l-a învins cu un șut pe jos. VEZI VIDEO AICI.

A fost primul gol marcat în acest sezon de Tudor Băluță în SuperLiga pentru Farul. Internaționalul român a mai înscris în preliminariile UEFA Conference League în returul cu Flora Talinn, scor 2-0.

ADVERTISEMENT

Aioani, gafă uriașă în Farul – U Cluj

Universitatea Cluj a reușit să deschidă scorul în minutul 16 prin George Cîmpanu. Tânărul fotbalist a marcat primul gol în tricoul „Șepcilor roșii” după ce a profitat de erorile lui Constantin Grameni și Marian Aioani.

Forțat de presingul avansat al elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Grameni a trimis mingea înapoi către Marian Aioani. Execuția tânărului fotbalist a fost sărită, iar portarul Farului a fost nevoit să judece faza sub presiune.

ADVERTISEMENT

Aioani a ieșit din poartă, însă a dat pe lângă minge, iar George Cîmpanu s-a trezit cu mingea la picior. Fotbalistul ardelenilor a îndeplinit o formalitate, după ce l-a depășit și pe Ionuț Larie.

Gică Hagi, provocare pentru Budescu: “Asta vreau să fac cu el”

Constantin Budescu a semnat în vară cu Farul, după despărțirea de Petrolul Ploiești, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. În actuala stagiune, „Magicianul” a înscris 4 goluri și a oferit 6 pase decisive în tricoul campioanei. În direct la FANATIK SUPERLIGA, Gică Hagi a setat o provocare pentru Constantin Budescu.

ADVERTISEMENT

“Noi cu Denis Alibec eram foarte puternici. Fără el nu suntem așa de puternici. Budescu e Budescu. El nu înlocuiește pe nimeni. El e un număr 10. Știam de creativitatea lui, de puterea lui și de tot ce are el.

Rămâne provocarea noastră să îl facem să fie mult mai iute în orice face. Și la minte și la picioare. Ăsta e scopul meu și al lui. Să îl facem să fie iute și să se simtă bine pe teren”, a declarat Gheorghe Hagi, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT