Life

Budincă de tapioca. Se face repede și este cât se poate de ieftină

Budincă de tapioca. Acest desert este aromat, delicios și surprinzător de ușor de pregătit. Iată rețeta completă pe care este musai să o încercați.
22.02.2024 | 09:41
Budinca de tapioca Se face repede si este cat se poate de ieftina
Budincă de tapioca. Poate fi preparată de oricine și nu este nevoie de multe ingredinte. foto: captură youtube/ colaj: fanatik
ADVERTISEMENT

Budincă tapioca. Sunt persoane care nu știu ce este, de fapt, tapioca! Aceasta este o substanță făinoasă care este extrasă din partea fibroasă a rădăcinii de manioc, un arbust tropical din Brazilica. Există mai multe moduri de preparare a acesteia, însă majoritatea gospodinelor preferă să facă budincă de tapioca. Rețeta nu este deloc grea și poate fi preparată de oricine. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

Cum se face, de fapt, budinca de tapioca

Cum se prepară budinca de tapioca! Acest preparat este de-a dreptul delicios, dacă vreți să savurați ceva dulce și aromat. Pentru cei care se întreabă ce este, de fapt, tapioca, aceasta este o substanță care se obține dintr-un arbust cu rădăcini îngroșate. El are tuberculi, denumiți și ‘cassava’, ‘madioca’, ‘yuca’ sau ‘manioc’.

ADVERTISEMENT

Arbustul din care se obține tapioca se regăsește în zone din Africa, Asia sau America de Sud. Acesta are un conținut ridicat de amidon, așa că mai este denumit și ‘cartoful continentului negru’. Există mai multe rețeta cu tapioca, dar cea mai populară este budinca din perle tapioca.

După ce bilele de tapioca sunt încălzite, ele devin transparente, iar umezeala le face să-și mărească dimensiunea. Acest preparat este dulce și aromat, care se face din lapte de cocos. Budinca din tapioca este celebră în restaurantele din toată lumea și este îndrăgită de multă lume. Desertul este și o sursă excepțională de calciu și fier. În Anglia, acest preparat este cunoscut drept ‘ouă de broască’, datorită biluțelor mici.

ADVERTISEMENT

Budinca de tapioca se digeră extrem de ușor, așa că multe persoane vor să știe ce alte beneficii mai are tapioca. Pe lângă faptul că tapioca este compusă din fibre dietetice, aceasta ajută și la pierderea în greutate, îmbunătățește densitatea minerală osoasă și este și o sursă excelentă de energie, atât de importantă pentru organism.

Ingrediente pentru budinca de tapioca

Dacă vreți să preparați acasă budincă de tapioca, nu veți avea nevoie de foarte multe ingrediente. Perlele de tapioca se pot cumpăra din comerț. O pungă de 1000 de grame costă în jur de 25 de lei. Iată de ce alte ingrediente mai aveți nevoie:

ADVERTISEMENT
  • ½ cană de perle de tapioca
  • ½ ceașcă de zahăr brun
  • 3 căni lapte de cocos
  • 150 gr fulgi de cocos
  • o păstaie de vanilie.

Cum se prepară budinca de tapioca

Prima dată se pun perlele de tapioca la înmuiat în jumătate de cană de lapte de cocos. Se lasă pentru aproximativ o oră. Dacă nu aveți timp să le lăsați la înmuiat, puteți fierbe perlele de tapioca timp de 20 de minute. După ce acestea sunt gata, laptele se pune într-un vas mare, se adaugă zahărul brun și perlele de tapioca și se lasă la fiert pentru aproximativ 25-30 de minute. Focul nu trebuie să fie tare, ci mediu, pentru ca perlele să nu se ardă și să se lipească.

ADVERTISEMENT

Așadar, trebuie să amestecați continuu pentru ca biluțele de tapioca să nu se lipească și nici să formeze cocoloașe. Când mai are cinci minute și este gata, adăugați și păstaia de vanilie. Luați budinca de pe foc și lăsați-o puțin la răcit. Opțional, puteți adăuga fulgi de cocos deasupra, scorțișoară sau chiar fructe proaspete deasupra. Combinația va fi una de senzație. Poftă bună!

ADVERTISEMENT