Sport

Buducnost Podgorica – Rapid 30-30, în Liga Campionilor la handbal feminin. Campioana României, pe primul loc în grupă

Rapid a terminat la egalitate cu Buducnost, la Podgorica, scor 30-30, și este pe primul loc în grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.
15.10.2022 | 19:02
Buducnost Podgorica  Rapid 3030 in Liga Campionilor la handbal feminin Campioana Romaniei pe primul loc in grupa
Rapid Bucureşti, parcurs excelent în Champions League. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-10-2022
16:05

Buducnost - Rapid 30-30, în Liga Campionilor

Rapid a terminat la egalitate cu Buducnost, la Podgorica, scor 30-30, și rămâne fără înfrângere în grupa B din Liga Campionilor. Campioana României e pe primul loc în grupa B.

FINAL: 30-30

Min. 57. 29-28. Final dramatic la Podgorica. 

Min. 47: 22-21. Rapid a început mai bine repriza secundă și se apropie de Buducnost

PAUZĂ! 13-10 pentru Buducnost. Muntenegrencele s-au distanţat la trei goluri înainte de pauză, după câteva ratări succesive ale rapidistelor, inclusiv din 7 metri. 

Min. 25: 10-9: Buducnost preia conducere în inferioritate numerică.

Min. 21: 8-9: În continuare este un meci foarte echilibrat. Niciuna dintre echipe nu reuşeşte desprinderea. 

Min. 15: 6-8: Rapidul se distanţează la două goluri în meci pentru a doua oară.

Min. 10: 5-6: Start echilibrat de meci! Muntenegrencele dau o replică tare.

Min 5. 2-3: Rapid începe bine meciul, Sorina Grozav reuşind o bijuterie de gol după o acţiune individuală. 

Start de meci la Podgorica! 

Meciul Buducnost Podgorica – Rapid are loc sâmbătă, 15 octombrie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul etapei a 5-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Giuleştencele au început foarte bine, fiind neînvinse după primele patru etape şi ocupând locurile 1-2 la egalitate cu Metz, cu 7 puncte. Muntenegrencele au patru puncte, obţinute în deplasare, acasă cedând clar cu Metz şi cu Esbjerg.

Unde se joacă meciul Buducnost Podgorica – Rapid

Întâlnirea Buducnost Podgorica – Rapid se dispută sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19:00 în Bemax Arena, capacitate 6000 de locuri, din cadrul marelui complex sportiv Moraca, numele venind de la râul cu acest nume pe malurile căruia se află complexul sportiv şi unde joacă echipele de baschet, handbal şi volei ale clubului Buducnost, în Podgorica.

ADVERTISEMENT

Este binecunoscută atmosfera incendiară, de multe ori şi la propriu, creată de fanii muntenegreni la meciurile echipei de handbal feminin, mai ales că aceasta le-a adus cu ani în urmă uriaşe satisfacţii pe plan european, fiind una dintre cele mai puternice echipe de pe continent, pe atunci aici jucând şi Cristina Neagu. Şi la meciul cu Rapid vor fi multi spectatori în tribune, încurajând frenetic fetele de la Buducnost.

Cine transmite la TV partida Buducnost Podgorica – Rapid

Partida Buducnost Podgorica – Rapid se joacă sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19:00, în Bemax Arena din capitala Muntenegrului, în etapa a 5-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin şi va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 4, Orange Sport 4 şi Prima Sport 4. O mai puteţi urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Campioanele României au călătorit timp de 14 ore până la Podgorica. Antrenorul Carlos Viver nu are nici o jucătoare indisponibilă, dar se gândeşte puţin la faptul că echipa ar putea resimţi puţină oboseală pentru faptul că în cursul săptămânii a avut meci de campionat tocmai foarte solicitant, chiar dacă a fost acasă, cu HC Zalău, pe care a învins-o foarte greu, cu 30-29.

Cine este Buducnost Podgorica, adversara Rapidului din etapa a 5-a din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin

Rapid va evolua pe terenul uneia dintre echipele care a făcut istorie în handbalul feminin european. Înfiinţată în 1949 Buducnost e o fabrică de trofee. Pe plan intern sunt nu mai puţin de 33 de titluri, 4 în fosta Iugoslavie, 14 în perioada Serbia şi Muntenegru şi 15 de la independenţa Muntenegru. Sunt 27 de succese în Cupă, 4 în fosta Iugoslavie, 9 în formula Serbia şi Muntenegru şi 16 Muntenegru. Sunt două victorii în Liga Campionilor, 2012, 2015, trei în Cupa Cupelor şi unul în Cupa EHF.

ADVERTISEMENT

Pe bancă se află o legendă a handbalului feminin muntenegrean, Bojana Popovic, fostă campioană olimpică, dar lotul este 95 la sută autohton, problemele financiare nefiind rezolvate total. Cu toate acestea Milena Raicevic este la acest moment cea mai bună marcatore din primele patru etape de Liga Campionilor.

Cote la pariuri la jocul Buducnost Podgorica – Rapid din etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin

Buducnost Podgorica pur şi simplu înfricoşa orice echipă la gândul că va trebui să joace în infernul din Muntenegru. Anii de glorie însă au apus şi Buducnost rămâne o prezenţă constantă în Liga Campionilor, dar fără strălucirea de altă dată. Din acest motiv şi casele de pariuri nu pot oferi cotă amintirilor ci prezentului, care arată, în opinia lor, mult mai bine pentru Rapid.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte Rapid este văzută drept favorită la obţinerea victoriei la Podgorica,  iar cota primită arată clar încrederea bookmakerilor în echipa lui Carlos Viver. 1,50 este cota giuleştencelor la victorie, faţă de 3,45 primit de muntenegrence. Un egal are supercotă, 10,00, Rapid având deja o remizâ în primele patru meciuri, acasă cu Metz.

 

ADVERTISEMENT