News

PNL anunță că nu va vota bugetul Capitalei. Sebastian Burduja: ”Proiectul propus de Nicușor Dan este o glumă proastă”

PNL, partid care în 2020 l-a susținut pe Nicușor Dan, nu va vota bugetul Capitalei. Sebastian Burduja spune că proiectul actualului edil este o ”glumă proastă”.
20.02.2024 | 17:28
PNL anunta ca nu va vota bugetul Capitalei Sebastian Burduja Proiectul propus de Nicusor Dan este o gluma proasta
PNL București, prin vocea lui Sebastian Burduja, spune că nu va vota bugetul Capitalei: ”Proiectul propus de Nicușor Dan este o glumă proastă”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Liderul PNL București și un potențial candidat la alegerile locale, Sebastian Burduja, anunță că liberalii nu vor vota bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan. ”Este o glumă proastă”, spune actualul ministru al energiei.

PNL București, prin vocea lui Sebastian Burduja, spune că nu va vota bugetul Capitalei: ”Proiectul propus de Nicușor Dan este o glumă proastă”

Săptămâna trecută, primarul general, Nicușor Dan, spunea că bugetul Capitalei pentru anul 2024, evaluat la 6,5 miliarde de lei, a fost pus în dezbatere publică. La acea dată, edilul afirma că aleșii PNL din Consiliul General i-au transmis că vor să vadă propunerea de buget şi să discute ulterior. ”Această propunere de buget este întocmită împreună cu colegii din USR şi PMP. Desigur că vom avea o discuţie, dar probabil nu săptămâna asta care începe, ci următoarea, când o să aibă timp să analizeze.

ADVERTISEMENT

Legea ne spune că timp de 15 zile trebuie să lăsăm bugetul în dezbatere publică şi încurajez cetăţenii să facă observaţii pe proiectul de buget. După cele 15 zile, putem să convocăm şedinţa de Consiliu General, care va aproba bugetul”, a explicat Nicuşor Dan pe 11 februarie.

Între timp, PNL pare că s-a decis. Liderul liberalilor din Capitală, Sebastian Burduja, spune că partidul său nu va vota propunerea de buget publicată de primarul Nicuşor Dan, pe care o consideră o ”glumă proastă”.

ADVERTISEMENT

În opinia actualului ministru, proiectul ține Bucureștiul blocat, iar viziunea de dezvoltare lipsește cu desăvârșire. Burduja se plânge de faptul că de aproape patru ani de zile, edilul Capitalei ”ne dezamăgeşte constant, servindu-ne doar scuze, vorbe şi scandal. Rezultatele sunt practic zero, totul e blocat”.

De aproape patru ani de zile, Nicuşor Dan ne dezamăgeşte constant, servindu-ne doar scuze, vorbe şi scandal. Rezultatele sunt practic zero, totul e blocat, iar viziunea de dezvoltare a Bucureştiului lipseşte cu desăvârşire.

ADVERTISEMENT

În primii trei ani de mandat, PNL i-a acordat lui Nicuşor Dan sprijin total şi şanse fără număr. După retragerea sprijinului pentru primarul general în Consiliul General, votată în unanimitate, PNL Bucureşti are un singur aliat: bucureşteanul”, spune Burduja, citat de News.ro.

PNL București, despre termoficarea Bucureștiului: O dezamăgire totală

Termoficarea Capitalei, un subiect extrem de delicat, a fost abordat de Burduja. Liderul PNL București spune că lucrările la termoficarea Bucureștiului sunt o ”dezamăgire totală”.

ADVERTISEMENT

Primăria Generală a pierdut finanţarea nerambursabilă de la UE pentru termoficarea Bucureştiului din cauza managementului defectuos şi a lentorii în implementare. Fazarea este rezultatul implicit al întârzierilor în execuţie. Nicuşor Dan a uitat matematică de când a ajuns Primar General.

Din cauza lipsei capacităţii de a dezvolta Bucureştiul şi de a mări veniturile, a ales să ignore matematica, afirmând că „a scos PMB din faliment”. PMB a bugetat doar 1 miliard de lei pentru termoficare, în condiţiile în care este nevoie de 2 miliarde de lei (500 milioane lei pierderile tehnologice ale Termoenergetica cauzate tot de PMB plus 1,7 nivelul subvenţiei pe 2024 calculate de Termoenergetica). Anul trecut, Nicuşor Dan a alocat 2 miliarde lei pentru termoficare”, spune preşedintele PNL Bucureşti.

Liberalii arată cu degetul și către investițiile şi fondurile europene, despre care spun că sunt un ”eşec pe linie”. ”Cifrele spun totul despre lipsa de performanţă a administraţiei Nicuşor Dan: 2021, din bugetul de 5 miliarde lei, s-au atras doar 400 milioane lei fonduri europene, ceea ce înseamnă mai puţin de 10%. 2022, s-a reuşit atragerea doar a 250 milioane lei, adică 5%. 2023, în bugetul iniţial s-a propus atragerea a 1,5 miliarde lei, dar nu s-a reuşit decât a 400 milioane lei, mai puţin de 10% din buget şi mai puţin de o treime din bugetul planificat.

Aceasta este dovada clară de incapacitate a lui Nicuşor Dan de a atrage fonduri pentru dezvoltarea oraşului. Prin comparaţie, comunităţile conduse de primari liberali atrag fonduri europene şi au un buget de investiţii mult mai mare”, acuză Burduja.

ADVERTISEMENT