News

Bulevard important din centrul Capitalei, blocat de protestatarii AUR. George Simion anunţă un marş cu sute de oameni spre Piaţa Victoriei. Video

Un bulevard important din centrul Capitalei a fost blocat de protestatarii AUR. Liderul partidului, George Simion, anunță un marș spre Piața Victoriei.
26.01.2024 | 11:25
Bulevard important din centrul Capitalei blocat de protestatarii AUR George Simion anunta un mars cu sute de oameni spre Piata Victoriei Video
Protestatarii AUR au blocat un bulevard important din centrul Capitalei. George Simion anunţă un marş cu sute de oameni spre Guvern. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

George Simion, alături de protestatarii AUR, au luat parte la un miting în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din București. Circulația a fost blocată pe Splaiul Independenței

Protestatarii AUR au blocat un bulevard important din centrul Capitalei. George Simion anunţă un marş cu sute de oameni spre Guvern

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, alături de alți circa 200 de protestatari, au blocat vineri dimineața circulația în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiare. Protestatarii spun că li s-a promis că o delegație va fi primită în instituție, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. ”Aşa tratează câinii lui Ciolacu pe români”, a spus liderul AUR.

ADVERTISEMENT

George Simion și susținătorii săi acuză creșterea “necontrolată” a preţurilor RCA. În fața ASF, protestatarii au huiduit și au cerut oamenilor de ordine să deschidă uşile instituţiei pentru discuta cu şeful ASF. S-au scandat lozinci împotriva conducerii autorităţii.

”ASF – Mafie”, ”RCA-ul l-aţi dublat, primele le-aţi încasat”, ”ASF – Ciuma roşie”, ”Deschideţi uşile, să vadă primele”, ”PSD şi PNL, angajaţi la ASF”, ”Hoţii de la ASF şi-au mărit salariile”, ”Ruşine, ruşine să vă fie”, sunt câteva dintre mesaje.

ADVERTISEMENT

Într-o postare video pe contul de Facebook al partidului, George Simion a spus că manifestanții se vor duce spre Piața Victoriei: ”Ne ducem să-i facem o vizită surpriză domnului Ciolacu”.

George Simion: ”Actuala conducere ASF are datoria de a veni în faţa Parlamentului”

Liderul AUR a afirmat, în timp ce se afla la protestul din fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară, că actuala conducere a instituţiei are datoria de a veni în faţa Parlamentului.

ADVERTISEMENT

”Șefii acestei instituţii au venit în Parlament, au trecut şase luni de zile, doar pentru a primi prime şi pentru a nu acţiona. De mult trebuia înfiinţat CEC Asigurări pentru a prelua acele asigurări obligatorii care erau la Astra, care erau Euroins. CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru şoferii care nu îşi permit să-şi plătească poliţa de asigurare.

Nu au făcut asta, actuala conducere are datoria de a veni în faţa Parlamentului şi, în primul rând, astăzi, de a discuta cu noi. Să-l vedem pe domnul Petrescu şi să-i vedem pe cei doi vicepreşedinţi, care până mai ieri erau deputaţi, care sunt soluţiile lor pentru oamenii din stradă.

ADVERTISEMENT

Vom fi aici, în faţa fiecărei instituţii care există degeaba şi există pe bani mulţi. Au 15 salarii pe an, au prime de vacanţă”, a declarat Simion, înainte de a pleca în marș spre Guvern.

ADVERTISEMENT