Sport

Buncăr la echipa naţională înainte de startul în Liga Națiunilor! Motivele pentru care Edi Iordănescu i-a închis pe ”tricolori”. Exclusiv

Mai sunt doar 4 zile până la debutul echipei naționale în noua ediție a Ligii Națiunilor, iar FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a blocat accesul tuturor persoanelor în cantonament.
01.06.2022 | 10:19
Buncar la echipa nationala inainte de startul in Liga Natiunilor Motivele pentru care Edi Iordanescu ia inchis pe tricolori Exclusiv
Mai sunt doar 4 zile până la debutul echipei naționale în noua ediție a Ligii Națiunilor, iar FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a blocat accesul tuturor persoanelor în cantonament. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” vor avea 4 meciuri în 11 zile, iar primul va fi în deplasare cu Muntengru, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45.

Edi Iordănescu, măsuri drastice în cantonamentul echipei naționale înainte de debutul în Liga Națiunilor

Edi Iordănescu visează că va reuși să-i ducă pe ”tricolori” la turneul final al Campionatului European din 2024, dar pentru asta simte că are nevoie de liniște și a luat o măsură extrem de dură.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului din Muntenegru, care deschide seria de patru meciuri din luna iunie din Liga Națiunilor, Edi Iordănescu a decis ca nimeni să nu poată intra în cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoaia.

FANATIK a aflat motivele care au stat la baza acestei hotărâri ce aduce aminte de perioada când selecționer la prima reprezentativă era tatăl lui Edi, Puiu Iordănescu. La fel ca și acum, și atunci nimeni nu intra și nu ieșea din bază fără acordul expres al antrenorului.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, singurele excepții

Revenind la situația actuală, din informațiile FANATIK, Edi Iordănescu nu își dorește să mai treacă printr-o situație similară cu cea din luna martie, de la amicalele cu Grecia și Israel, în care a pierdut foarte mulți jucători din cauza infectărilor cu Covid-19, a virozelor și a răcelilor.

Această decizie a fost luată și pentru că în cazul unor probleme medicale tehnicianul nu are pe cine să cheme de urgență, fotbaliștii fiind deja în vacanță după un sezon lung. Și chiar dacă ar găsi posibili înlocuitori, ar însemna ca aceștia să vină nepregătiți, practic de pe plajă.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, în cantonamentul de la Mogoșoaia toate porțile sunt ferecate și nici măcar sponsorii nu au voie să intre pentru diverse acțiuni promoționale. Din informațiile FANATIK, singurele excepții le reprezintă președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic Mihai Stoichiță, dar și aceștia doar înainte de plecarea în Muntenegru.

George Pușcaș și Marius Marin, ultimii ajunși la Mogoșoaia

Este clar că pe lângă aceste motive, Edi Iordănescu vrea să-și capaciteze cât mai bine jucătorii pentru aceste patru întâlniri, care se pot dovedi decisive în lupta pentru câștigarea grupei de Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Începând de marți, selecționerul are toți fotbaliștii la dispoziție. Ultimii care au ajuns la lot au fost George Pușcaș și Marius Marin, care, însă, vin cu un moral scăzut după ce au ratat promovarea în Serie A cu Pisa.

Naționala României va disputa patru partide oficiale în luna iunie, toate în cadrul Ligii Națiunilor, competiţie care poate asigura locul în barajul pentru Euro 2024.

  • Muntenegru – ROMÂNIA, 4 iunie, ora 21:45, stadion Podgorica
  • Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA, 7 iunie, ora 20:45, stadion Bilino Polje Zenica
  • ROMÂNIA – Finlanda, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti
  • ROMÂNIA – Muntenegru, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,40 este cota pentru „sub 1,5 goluri în repriza a doua” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT