News

Bunuri în valoare de zecii de mii de lei furate dintr-o casă din Neamț. Hoții au fost prinși în flagrant. Video

Trei hoți au fost prinși în flagrant la Neamț, după ce au dat o spargere de 40.000 de lei. Aceștia acționau în mai multe județe
16.01.2024 | 12:24
Bunuri in valoare de zecii de mii de lei furate dintro casa din Neamt Hotii au fost prinsi in flagrant Video
Trei hoți au fost prinși în flagrant la Neamț. Pagubă uriașă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Trei hoți din judeţul Galaţi erau în atenția poliției încă din noiembrie 2023, după ce au dat spargeri în mai multe judeţe. Însă bărbații au fost prinși în flagrant la scurt timp după o spargere pe care au dat-o  la o casă din județul Neamț. Paguba se ridică la 40.000 lei.

”În perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, la nivelul Poliţiei Municipiului Galaţi au fost sesizate mai multe infracţiuni de furt din locuinţă cu diferite moduri de operare, în urma cărora au fost sustrase diferite sume de bani, precum şi bijuterii. Infracţiuni cu acelaşi mod de operare au fost comise şi în alte judeţe limitrofe judeţului Galaţi”, au transmis, marţi, oficialii IPJ Galaţi.

ADVERTISEMENT

Ce au descoperit anchetatorii

În urma verificărilor s-a descoperit că în perioada noiembrie 2023-ianuarie 2024, la nivelul Poliției Galați au fost sesizate mai multe infracțiuni de furt din locuință. Se pare că hoții aveau moduri de operare diferite prin intermediul cărora se alegeau cu diverse sume de bani, dar și bijuterii. Însă metodele au început să le aplice și în alte județe de lângă Galați.

„Astfel, în urma multiplelor activități de investigare, verificare și cercetare efectuate în cauză, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați au stabilit identitățile posibilelor persoane, fiind vorba despre trei bărbați, cu vârstele de 49, 38, respectiv 35 de ani, toți cu domiciliul în municipiul Galați“, transmite IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Aceștia au fost prinși în timp ce fugeau  cu o mașină pe 14 ianuarie 2024, imediat după ce ar fi comis furtul de 40.000 lei dintr-o locuință din localitatea Zănești, județul Neamț. Pentru prinderea hoților s-au mobilizat polițiștii din cadrul structurilor speciale din Neamț și Bacău.

Cei trei bărbați au fost urmăriți și prinși chiar în trafic de către polițiști. După mai multe manevre oamenii legii au oprit mașina pe care o urmăreau și i-au mobilizat în câteva secunde pe hoți.

ADVERTISEMENT

Cum au operat hoții jaful din Neamț

„Cei trei bărbați s-ar fi deplasat din municipiul Galați la adresa din localitatea Zănești cu un autoturism, iar, spre seară, după ce ar fi escaladat gardul împrejmuitor al proprietății și ar fi forțat o fereastră, ar fi pătruns în imobil, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, precum și bijuterii.”, a adăugat Poliția Galați.

După ce au fost scoși din mașină, hoții încă aveau asupra lor bijuteriile furate.  Aceștia au fost conduși la sediul Poliției Bacău, după care și la sediul Poliției Galați, pentru finalizarea cercetărilor și audierii.

ADVERTISEMENT

În urma audierilor și a dovezilor clare găsite asupra bărbaților, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a acestora. De asemenea, marți, 16 ianuarie 2024, sunt aduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arest preventive.

ADVERTISEMENT