News

Burse de merit pentru elevii din Sectorul 5. ”Educația, pilon de bază în dezvoltarea comunității”

Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Fundația Tinmar, lansează programul de burse ”Educație pentru viitor-Bursele Fundației Tinmar” de care vor beneficia circa 600 de elevi.
28.03.2024 | 18:23
Burse de merit pentru elevii din Sectorul 5 Educatia pilon de baza in dezvoltarea comunitatii
Burse de merit pentru elevii din Sectorul 5 Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Programul are ca scop stimularea performanței în educație. Elevii beneficiari vor primi 100 de euro lunar pentru activități educaționale, au informat inițiatorii proiectului.

Burse de merit pentru elevii din Sectorul 5

Potrivit sursei citate, valoarea proiectului este de aproximativ 400.000 euro și vizează elevi cu media notelor peste 9,50. Proiectul își propune să sprijine elevii în continuarea parcursului educațional, dar și să-și descopere și să-și dezvolte abilitățile și talentele individuale și să aibă acces la oportunitățile pe care educația le oferă.

ADVERTISEMENT

Colaborarea între Primăria Sectorului 5 și Fundația Tinmar a luat naștere din dorința partenerilor de a demonstra faptul că investițiile în educație sunt fundamentale pentru dezvoltarea durabilă a comunității.

Inițiatorii își propun ca proiectul “Educație pentru viitor – Bursele fundaţiei Tinmar” să fie continuat și în anii școlari următori, dar și extins la nivel național.

ADVERTISEMENT

“În fiecare elev, vedem o promisiune pentru viitorul nostru, iar educația de calitate este cheia pentru a debloca acest potențial.

M-am născut și am crescut în sectorul 5, astfel că simt o conexiune profundă și personală cu această comunitate.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul dintre Fundația Tinmar și Primăria Sectorului 5 este o dovadă a angajamentului comun de a oferi aceste oportunități esențiale tinerilor, pentru a construi o societate mai înțeleaptă, mai echitabilă și plină de oportunități”, a transmis Ionuț Bonoiu, președintele Fundației Tinmar.

Educația, un pilon de bază

Cristian Popescu Piedone spune că acest proiect s-a născut din necesitatea de a spori șansele ca elevii proveniți din familii defavorizate să se poată bucura de educație de calitate.

ADVERTISEMENT

“Prin colaborarea strânsă cu Fundația Tinmar, ne unim forțele pentru a ne asigura că educația devine un pilon de bază în dezvoltarea comunității noastre.

În Sectorul 5 sunt cele mai multe cazuri sociale și mulți dintre copiii proveniți din familiile defavorizate nu au șansa la educație de calitate.

Acest proiect reprezintă mai mult decât o investiție în viitorul tinerilor noștri; este o investiție în viitorul Sectorului 5 și al societății în ansamblu.

Mă angajez să sprijinim și să extindem aceste inițiative, pentru ca fiecare copil să aibă acces la educația de care are nevoie pentru a reuși”, este mesajul Primarului Sectorului 5.

ADVERTISEMENT