Life

Butonul secret pe care îl are cuptorul cu microunde. Cum activezi modul silențios și scapi de sunetul deranjant

Butonul secret de la cuptorul cu microunde. Te va scăpa de o problemă foarte enervantă, care multora le dă bătăi de cap.
04.12.2023 | 19:16
Butonul secret pe care il are cuptorul cu microunde Cum activezi modul silentios si scapi de sunetul deranjant
Butonul secret de la cuptorul cu microunde care te va scăpa de sunetul deranjant. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Butonul secret pe care îl are cuptorul cu microunde. Va opri acel sunet deranjant care poate deveni o adevărată problemă, mai ales când în casă sunt și copii mici, care pot fi treziți din somn de zgomot.

Butonul secret de la cuptorul cu microunde care oprește sunetul deranjant

Aparatele electrocasnice ne ușurează cu mult viața, dar uneori produc sunete. Chiar dacă unii nici nu le observă, pentru alte persoane pot fi cu adevărat deranjante, mai ales atunci când în casă sunt și copii mici, cărora le poate deranja somnul.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă și în cazul cuptorului cu microunde. Atât modelele vechi, cât și cele noi, au un buton secret care dezactivează sunetul și pornește un mod silențios, astfel încât să nu mai facă zgomot.

Astfel, dacă un cuptor cu microunde este un model din anii trecuți, poți activa modul silențios prin apăsarea prelungită a cifrei 0 sau a cifrei 1. Totodată aparatul mai poate fi prevăzut și cu un buton „stop”.

ADVERTISEMENT

Este posibil că, la o apăsare îndelungată, să se dezactiveze sunetul de avertizare. Totuși, dacă niciuna dintre aceste variante nu funcționează, consultă manualul de instrucțiuni cu care a venit cuptorul cu microunde.

Dacă nicicio metodă nu se dovedește a fi de folos, de menționat este că soneria poate fi înlocuită cu una mai puțin deranjată.De pildă, poți seta o alarmă pe telefon, pentru a opri cuptorul cu microunde cu câteva secunde înainte.

ADVERTISEMENT

De ce să lași niciodată ușa cuptorului cu microunde deschisă

O altă informație utilă cu privire la cuptorul cu microunde este aceea că este bine să lași ușa deschisă timp de două minute după ce ai încălzit mâncarea. Explicația este una care te va scuti de multă treabă.

Astfel, dacă vei face asta de fiecare dată când vei folosi aparatul, toate mirosurile neplăcute se vor elibera și nu vei mai fi nevoit să îl cureți foarte des. Trucul este util și atunci când decongelezi anumite alimente.

ADVERTISEMENT

Totodată, este bine de știut faptul că după cele două minute au trecut, poți să încălzești altceva. În acest mod, gustul și mirosul preparatelor nu vor fi afectate și vor rămâne delicioase.

ADVERTISEMENT